“Λογικά, μέχρι το τέλος του έτους η παράδοση του δρόμου “Λεύκτρο – Σπάρτη”

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γεωργίου Σταθάκη με θέμα την ολοκλήρωση του έργου «Λεύκτρο – Σπάρτη».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης & Σταύρος Αραχωβίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Αργυρόπουλος.

Οι εκπρόσωποι της Λακωνίας ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε ένα σπουδαίο έργο ανάπτυξης για το νομό να ολοκληρωθεί και ενημέρωσαν τον Υπουργό πως δεν είναι ενάντια στο εθνικό συμφέρον να συνεχιστεί ένα έργο, το οποίο έχει ήδη αποπερατωθεί σε ποσοστό 95% και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του νομού σε τουριστικό, αλλά και σε βιομηχανικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνάντησή του με τον Υπουργό αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης παράδοσης του έργου ενόψει και της θερινής περιόδου.

Ο Υπουργός αναγνώρισε την τεράστια σημασία του έργου «Λεύκτρο – Σπάρτη» και την αναγκαιότητα ολοκλήρωσής του και δεσμεύθηκε ότι θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε το έργο να δοθεί εγκαίρως στους πολίτες. 

Για το θέμα μίλησε σήμερα στον αέρα του FLY η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κυρία Ντία Τζανετέα.

{youtube}fBp-sdPbpJ0{/youtube}

Το ρεπορτάζ της Παρασκευής …

Στον αέρα του FLY μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κυρία Ντία Τζανετέα, η οποία έδωσε απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νομό, όπως η παράκαμψη των Βουτιάνων, ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη, αλλά και η μεταφορά των μαθητών.

Όσον αφορά την παράκαμψη των Βουτιάνων, η κυρία Τζανετέα ανέφερε στον FLY ότι παρέλαβε ένα δρόμο με προβλήματα, αλλά κάνει ό,τι είναι δυνατό, για να μείνει ανοιχτός. Όπως σημείωσε, το πρόβλημα εντοπίζεται σε 30 – 40 μέτρα ενώ δεν παρέλεψε να τονίσει ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο … λουκέτου στο δρόμο, η κυρία Τζανετέα απάντησε ότι αν προκύψει ένα τέτοιο δίλημμα θα απευθυνθεί στους Λάκωνες για την απάντηση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επικίνδυνο, στα πλαίσια της τουριστικής περιόδου, να γίνεται λόγος για πτώση του δρόμου.

Ακούστε εδώ το σχετικό απόσπασμα

{youtube}rbpv1f5pkpI{/youtube}

Η αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να απαντήσει στο Χάρη Βασιλάκο και για το θέμα της παράδοσης του οδικού άξονα “Λεύκτρο – Σπάρτη”, δηλώνοντας ότι είναι απαράδεκτο και άδικο να μην παραδοθεί ο δρόμος! Παραδέχτηκε μεν ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρο αλλά τόνισε ότι έργο πρέπει να παραδοθεί, αποφεύγοντας ωστόσο να κάνει μία εκτίμηση για το χρόνο παράδοσης του δρόμου, περιμένοντας τις σημερινές εξελίξεις (έκτακτη σύσκεψη στο Διοικητήριο – συνάντηση με τον Υπουργό, κύριο Σταθάκη).

{youtube}uVn9DxTqJsE{/youtube}

Τέλος, η κυρία Τζανετέα μίλησε στον FLY και για το πολύκροτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, αναφέροντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας έκανε το ανθρωπίνως δυνατό, κάτι που αποδείχθηκε στην πράξη. Παράλληλα, απέφυγε να σχολιάσει τα λεγόμενα των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι έκαναν λόγο για υποσχέσεις και ψέμματα, τονίζοντας ότι λυπάται για τις δηλώσεις αυτές, προσθέτοντας ότι δεν εξυπηρετούν το συμφέρον τους με αυτόν τον τρόπο. Όσον αφορά το χρόνο καταβολής των χρημάτων, η αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι θα πραγμαοτποιηθεί εντός των ημερών.

Ακούστε εδώ το σχετικό απόσπασμα

{youtube}MzSp_yBHcJ8{/youtube}