“Οι εκπαιδευτές της Πελοποννήσου έστειλαν ηχηρό μήνυμα”

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Καλή και Αγωνιστική Χρονιά να έχουμε! Σας ευχαριστώ θερμά που  ενισχύσατε και αναδείξατε τις Παρεμβάσεις Κινήσεις  Συσπειρώσεις Π.Ε. για τη διετία 1-1-2015 έως 31-12-2016 ως πρώτη δύναμη στο ΑΠΥΣΠΕ  Πελοποννήσου.  

Είναι πολύ σημαντικό που οι συνάδελφοι μου με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω,  ενώ η Διεύθυνση ΠΕ Λακωνίας με πλήρη γνώση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου με παρέπεμψε σε Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και κρίθηκα ένοχη ως εκπαιδευτικός με ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας. Βέβαια όλα αυτά σε πρώτο βαθμό γιατί έχω καταθέσει ένσταση και περιμένω να εκδικαστεί η υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στα στελέχη εκπαίδευσης που εποπτεύουν τις σχολικές μονάδες  και στον Νομό Λακωνίας αλλά και σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι οι αγωνιστές δε φιμώνονται  και η τρομοκρατία και η πειθάρχηση δε θα περάσει.  

Συνάδελφοι κάνουμε πράξη  αυτό που είχε πει ο  Δημήτρης Γληνός: «Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους»!

Με αίσθημα ευθύνης  
•    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς με ενημερωτικά δελτία για τις συνεδριάσεις του ΑΠΥΣΠΕ.
•    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ δυναμικά δίπλα στους συναδέλφους/ισσες και όχι στη λογική της συνδιαχείρισης με τη διοίκηση.
•    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να αναδεικνύουμε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση: ακύρωση αξιολόγησης και όχι αναστολή της, κλείσιμο-συγχωνεύσεις σχολείων, «υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών», «αποσπάσεις εκπαιδευτικών για παροχή διοικητικού έργου με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή», καταργήσεις οργανικών θέσεων, αδιοριστία, επιβολή προγραμμάτων (σχολική βία, κοινωνικό σχολείο κ.α) χωρίς να υπάρχει προγραμματισμός.
 
Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ για τη διασφάλιση των εργασιακών σας δικαιωμάτων, που αν και αυτονόητα βάλλονται καθημερινά στις μέρες μας και με την παρουσία μου στους χώρους εργασίας σας θα σας ενημερώσω , θα σας ενισχύσω στο έργο σας και θα αφουγκραστώ τα προβλήματά σας και θα ακούσω τις προτάσεις σας για να οικοδομήσουμε ένα δημοκρατικό σχολείο, ένα  σχολείο ισότητας που θα χωράει όλους τους μαθητές, ως παρακαταθήκη για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.  
 
Παρακάτω σας παραθέτω (τροποποιημένο) το άρθρο 15 του Προεδρικού Διατάγματος  1 του 2003,προκειμένου να λάβετε γνώση των αρμοδιοτήτων του  ΑΠΥΣΠΕ:
 
 ΠΔ 1/2003 ,Άρθρο 15:
Αρμοδιότητες ΑΠΥΣΠΕ


Τα ΑΠΥΣΠΕ έχουν τις εξής αρμοδιότητες:
 
 Συντάσσουν τους πίνακες υποψηφίων διευθυντών των πειραματικών δημοτικών σχολείων που λειτουργούν στην περιοχή της οικείας περιφερειακής διεύθυνσης.
Προτείνουν την τοποθέτηση των επιλεγέντων διευθυντών των πειραματικών δημοτικών σχολείων.
Εισηγούνται τον ορισμό αναπληρωτών των διευθυντών των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  
Εισηγούνται τον ορισμό προσωρινών αναπληρωτών διευθυντών στα πειραματικά δημοτικά σχολεία.
Γνωμοδοτούν, ύστερα από ακρόασή τους, για την απαλλαγή από τα καθήκοντά τους των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων, των προϊσταμένων των τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων   και των διευθυντών των πειραματικών δημοτικών σχολείων.
Εκδικάζουν ενστάσεις κατά των πινάκων προακτέων που συντάσσονται από τα περιφερειακά συμβούλια.
Προτείνουν την απόσπαση εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης, για μια τριετία.
Γνωμοδοτούν για τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών    των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων με το αντικείμενο της απασχόλησής τους.
Αποφασίζουν για τη διαθεσιμότητα λόγω ασθενείας    των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των ΠΥΣΠΕ.
Αποφασίζουν για την απόλυση λόγω σωματικής ή πνευματικής ανικανότητας, καθώς και για τον αναδιορισμό τους    των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων.
 Εξετάζουν προσφυγές των   τακτικών και αναπληρωματικών μελών των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων κατά αποφάσεων εκκαθαριστών με τις οποίες έγινε περικοπή των αποδοχών τους.
 
Γνωμοδοτούν για τη χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης, καθώς και για την ανάκλησή τους.
Γνωμοδοτούν για τη χορήγηση αυξημένων αποδοχών σε εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης.
Γνωμοδοτούν για τη χορήγηση αδειών χωρίς αποδοχές.
 
 
Η Αιρετή Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου
 
Παπαδοπούλου Ελισάβετ