“Η Περιφέρεια φταίει για τα απορρίμματα στην Τρίπολη”

Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, η απόφαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, να ρίξει νέο πρόστιμο για τα σκουπίδια στο Δήμο Τρίπολης. Ένα πρόστιμο 50.000 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες

(που δεν φταίνε σε τίποτα), μέσω του Δήμου…    

Μία από τις αντιδράσεις ήταν εκείνη του πολύ έμπειρου Κώστα Ταλούμη (ο οποίος στην προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και παλαιότερα) ήταν υπεύθυνος για τα σκουπίδια στο Δήμο Τρίπολης.

Τα όσα είπε έχουν ιδιαίτερη σημασία διότι κάλλιστα ο Κώστας Ταλούμης θα μπορούσε να μεταλλευτεί αντιπολιτευτικά αυτή την κατάσταση και να ρίξει ευθύνες στο δήμο για τα σκουπίδια, όμως εκείνος είπε ότι όλη την ευθύνη έχει η περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, είπε: «Θα παρακαλέσω τη διοίκηση του δήμου να βρούμε ένα νόμιμο τρόπο όταν θα μας ρίχνει η περιφέρεια 50.000 πρόστιμο, να τους ρίχνουμε 51.000. Να μας χρωστάνε και ένα χιλιάρικο. Σοβαρολογώ. Δεν επιτρέπεται να τρώμε πρόστιμο από την περιφέρεια που φταίει για όλα. Η περιφέρεια όταν έπιασε μία πυρκαγιά πριν από δύο χρόνια, στο Πλάτωμα, ήταν Νοέμβριος, μας είπε ότι το Μάρτιο ξεκινά η αποκατάσταση και δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχουν πάει ακόμα καν εκεί πάνω. Μας κοροϊδεύουν; Σφίξτε τους λιγάκι τα λουριά της περιφέρειας. Και για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην πόλη μας, η περιφέρεια φταίει. Το τόνιζα όταν ήμουν υπεύθυνος, το τονίζω και τώρα που δεν είμαι».

 www.kalimera-arkadia.gr

{youtube}nXO1w_mZv2s{/youtube}