“Δεν θέλουμε τα τοπικά ΜΜΕ κακέκτυπα των αθηναϊκών”

Θεμελιώδης  αρχή   της   Ανεξάρτητης  Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αυτοδιοίκηση (ΑΝ.Α.Σ.Α.)  διατυπωμένη  ολοκάθαρα  στην Ιδρυτική της Διακήρυξη  είναι η  εμπέδωση  της  δημοκρατίας  σε  όλες  της λειτουργίες   της τοπικής κοινωνίας.

Θεωρούμε  ότι   τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν  έναν  αυξημένο ρόλο σ’ αυτή την  καθημερινή  δημοκρατική λειτουργία.
Δηλώνουμε ότι θα εφαρμόσουμε σαν νέα δημοτική αρχή την όμοια και δίκαιη αντιμετώπιση τους όσο αφόρα την κατανομή δημοτικών χορηγιών για προβολή και ενημέρωση των πολιτών

Πολιτικές και πρακτικές που στοχεύουν στην  ποδηγέτηση  αλλά τον  εγκλωβισμό  των μμε  σε ρόλους  προπαγανδιστών  και ηχείων,  μας είναι ξένες  και αποκρουστικές

Τις  αντιπαλεύουμε  με όλες  μας τις δυνάμεις, και θα τις αποκαλύπτουμε όπου και αν  τις απαντάμε.

Τις  τελευταίες ημέρες και λίγο πριν την έναρξη επίσημα της προεκλογικής περιόδου διαπιστώνουμε  ότι διενεργούνται περίεργες  «διαδικτυακές Δημοσκοπήσεις» για δήθεν ενημέρωση των δημοτών του δήμου Σπάρτης.
Είναι  γνωστό  σε όλους τους εμπλεκομένους  στο χώρο των μμε  ότι  καμία δημοσκόπηση που δεν προέρχεται από αναγνωρισμένη εταιρεία  μετρήσεων και δεν δημοσιεύεται η ταυτότητά της και τα δημοκοπικά στοιχεία της έρευνας, δεν  έχει  στοιχεία  εγκυρότητας  .

Θεωρούμε ότι  αυτού του είδους οι  «δημοσκοπήσεις» είναι παράνομες και η χρήση των στοιχειών τους από αναλυτές και δημοσιογράφους είναι εκτός δεοντολογίας της ενημέρωσης. Τους καλούμε άμεσα  να τις αποσύρουν .
Τα μέλη και οι φίλοι  της ΑΝΑΣΑ θα διεκδικήσουμε και θα περιφρουρήσουμε  με όλα τα μέσα ,το δικαίωμα στην ενημέρωση των δημοτών.

Δεν συμμετείχαμε και δεν θα συμμετέχουμε  σε  “παιχνίδια  απο παράγκες”  δεν θα επιτρέψουμε χειραγώγηση της γνώμης των δημοτών.

Η συντονιστική   επιτροπή   ¨
 
Κουμουνδούρος Παναγιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης
με την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση (ΑΝ.Α.Σ.Α.)
Δήμου Σπάρτης