“Παιδί δημοτικού ο Παπανδρέου μπροστά σε αυτά που λέει ο Τσίπρας”

Την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, με το «λεφτά υπάρχουν» ήταν «παιδί της πρώτης δημοτικού μπροστά σε αυτά που λέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας», εξέφρασε την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τι τους λέει σήμερα; ‘Ελάτε να τα φάτε’», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στρέφοντας το βλέμμα του στον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως ο Οργανισμός, όπως και το ελληνικό κράτος, «πρέπει να μάθει να ζει με τα δικά του λεφτά», καθώς δεν είναι δυνατό να συνεχίσει να λειτουργεί σε μία αγορά η οποία «έχει συνηθίσει να τον υπερχρεώνει» με στόχο να δημιουργεί «πλασματικούς τζίρους».

«Επί 40 χρόνια ζούσαμε ένα πάρτι με τα λεφτά των άλλων», προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ, πλέον θα «έχει πάντα κλειστό προϋπολογισμό».

Παράλληλα, όσον αφορά τη μορφή που θα έχει τελικά ο Οργανισμός, κ. Γεωργιάδης σημείωσε κλίνει προς έναν ΕΟΠΥΥ που θα λειτουργεί μονάχα ως αγοραστής υπηρεσιών από συμβεβλημένους ιατρούς, κι όχι ως πάροχος με δικά του ιατρεία, εξηγώντας ωστόσο πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Ερωτηθείς μάλιστα για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούσαν να «κερδιστούν» στο πλαίσιο της κινητικότητας σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ γίνει μόνον αγοραστής, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε το υπουργείο θα «κερδίσει» 10.000 εργαζόμενους για άλλες δομές.

Σε ό,τι αφορά τις υπερχρεώσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως όσοι έχουν προβεί σε πλασματικές χρεώσεις θα υποστούν ποινές, ενώ αντίθετα οι «σωστοί επαγγελματίες θα επιβραβευθούν».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της κινητικότητας στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν χάθηκε καμία θέση εργασίας και όλα έγιναν γρήγορα, δίνοντας εύσημα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.