Πολυχρονίου: “Υποχείριο της εξουσίας ο Πολίτης”

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά, κοίταξε πως ο Υπουργός Παιδείας, η τρόικα και ο Διευθυντής Α Εκπαίδευσης ‘εξαφάνισαν’ πέντε (5) ολόκληρα νήπια, παιδιά δηλαδή, εδώ Ελληνόπουλα. Στις προεγγραφές του περασμένου Ιουνίου,

δεν επέτρεψαν στην δασκάλα που υπηρετούσε εκεί να τις πραγματοποιήσει. Αποτέλεσμα… Δεν υπάρχουν τώρα στο άνοιγμα των σχολείων παιδιά, άρα δεν υπάρχει σχολείο, άρα μπορούμε να κάνουμε …οικονομία στην Κυβέρνηση. Έτσι, δύο (2) νήπια και τρία (3) προνήπια, φορτωμένα τις τσάντες τους κάθε πρωί στο ακριτικό Κυπαρίσσι του Δήμου Μονεμβάσιας, κοιτάζουν μακριά στον ορίζοντα, μήπως έλθει ο δάσκαλός τους. Από τις ποιο καλές στιγμές του Υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου, για την οποία θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος, αυτός και η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Ακούστε τώρα την συνέχεια για τους απατεώνες και τους τσάτσους της εξουσίας. Το ένα παιδί – νήπιο, το έγραψαν μεθοδευμένα στην Α τάξη του Δημοτικού χωρίς να φοιτήσει πέρυσι, για τους ίδιους λόγους, στην υποχρεωτική από τον Νόμο προσχολική βαθμίδα εκπαίδευσης. Έτσι εμφανίζεται η Υπηρεσία της Αθμιας Εκπαίδευσης να μην έχει τυπική υποχρέωση λειτουργίας του Νηπιαγωγείου στο Κυπαρίσσι ,  ώστε τελικά να το καταργήσουν ολοκληρωτικά και οριστικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά και τις οικογένειες τους.
Τον κύριο Πολίτη, Προϊστάμενο της Αθμιας Εκπαίδευσης δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Τον φαντάζομαι σαν ένα δάσκαλο που έχει φάει τις αίθουσες διδασκαλίας με το κουτάλι και έχει διδάξει χιλιάδες παιδιά, στα πλαίσια του λειτουργήματος του. Αυτό που δεν φαντάζομαι είναι πως κατόρθωσε στην κορύφωση της διαδρομής του, να γίνει υποχείριο της πολιτικής εξουσίας, να μην αντισταθεί σε υποδείξεις και να κλείσει με τυπικά αλλά σκοταδιστικά επιχειρήματα, ένα σχολείο. Ξέρω , τον καταλαβαίνω, πως στον ύπνο του πέντε (5) ζευγάρια παιδικά μάτια θα τον βασανίζουν που δεν ζήτησε να έλθει για αυτά δάσκαλος. Στο κάτω κάτω έχει και την επιλογή μια περήφανης …παραίτησης. Ξέρω ότι μετά ταύτα θα το παλέψει και έστω καθυστερημένα θα ζητήσει, προκειμένου να στείλει δάσκαλο στα πέντε (5) απομακρυσμένα από τον κόσμο παιδιά. Διαφορετικά, αν όχι, τότε….. Εγώ τον περιμένω, να τον συγχαρώ, ακόμη και να του ζητήσω δημόσια συγνώμη. Θα επανέλθουμε λοιπόν.

Χρόνης Πολυχρονίου
Συνάδελφος του Εκπαιδευτικός από το Κυπαρίσσι.