Γ.Γρυπιώτης:”Στηρίζουμε το έργο Σπάρτη–Πλατάνα–Σκούρα”

gripiotis-flynewsΣχετικά με το θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συζητηθεί την Δευτέρα 26/08/2013 και αφορά την Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων  (Μ.Π.Ε.) για το έργο με τίτλο  «Μελέτη παραλλαγής της επαρχιακής οδού 4…

στο τμήμα «Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα» ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης  Γρυπιώτης απέστειλε επιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδ. Τζανετέα.

Στην επιστολή επισημαίνεται η σπουδαιότητα του έργου όχι μόνο για την πόλη της Σπάρτης, αλλά για όλη την νότια Λακωνία.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής αναφέρει:

    Αξιότιμη  Κυρία Αντιπεριφερειάρχη,
Πληροφορήθηκα την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Δευτέρα 26/08/2013.
Μεταξύ των θεμάτων θα συζητηθεί το θέμα «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων  (Μ.Π.Ε.) για το έργο με τίτλο  «Μελέτη παραλλαγής της επαρχιακής οδού 4, στο τμήμα «Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα», όπου είστε η εισηγήτρια.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο έργο είναι μια θετική πολιτική επιλογή του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με δαπάνη 7.820.000€.
Θέλω να γνωρίζετε ότι εκ μέρους των συμπολιτών μου, που έχω την τιμή να υπηρετώ,  το έργο « Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα έως το Πυρί είναι έργο ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την Πρωτεύουσα της Λακωνίας, αλλά θα εξυπηρετήσει την νότια Λακωνία και ιδιαίτερα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Πάρνωνα. Πέρα της αποσυμφόρησης της Σπάρτης με όλες της αρνητικές επιπτώσεις που υπάρχουν, θα δώσει ζωντάνια και στις περιοχές της Νότιας Λακωνίας.
Η ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού άξονα Λεύκτρου – Σπάρτης μαζί με τον υπό κατασκευή της επαρχιακής οδού 4, θα αποτελέσει το πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο από Σπάρτη προς Πλατάνα – Σκούρα – Γκοριτσά – Αγ. Ανάργυροι – Γεράκι – Αλεποχώρι εώς τον Αγ. Δημήτριο.
Συνεπώς όπως πολύ καλά γνωρίζετε, για την υλοποίηση του έργου απαιτούνται σειρά μελετών και αδειοδοτήσεων, ώστε να εκτελεστεί το έργο.
Η Μ.Π.Ε. είναι καθοριστικής σημασίας και είμαι βέβαιος ότι οι επεμβάσεις στο περιβάλλον θα λειτουργήσουν επ’ ωφελεία των πολιτών, που χρόνια απαιτούν έργα πνοής και ανάπτυξης για τον τόπο.
Σε ότι μας αφορά έχετε την θετική μας στήριξη γιατί πρόκειται για έργο πνοής με καθοριστικά οφέλη σ’ όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών. Έχοντας και εμείς ως Δήμος Ευρώτα ζωτικά συμφέροντα από την εκτέλεση του έργου, σας καλούμε μαζί με το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου να προχωρήσετε όλες τις σχετικές μελέτες και αδειαδοτήσεις, ιδιαίτερα την Μ.Π.Ε. και να υλοποιηθεί το έργο με τις σύννομες, αλλά και επιταχυντικές διαδικασίες.
                                                                                                       Με τιμή ο Δήμαρχος
                                                                                                              
                                                                                                         Γρυπιώτης Ιωάννης