Ψιάντρα (Χορτόπιτα από το Μεσολόγγι) από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά: 6 φύλλα για πίτα | 1 κιλό χόρτα διάφορα (σέσκουλα, σπανάκι, καυκαλήθρες, ζωχοί) | άνηθο και μαϊντανό | 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια | 2 αυγά | 1 φλ τσ ελαιόλαδο | 400 γρ φέτα και ανθότυρο κομματιασμένα | αλάτι και πιπέρι

Για το κουρκούτι: 1/2 φλ τσ καλαμποκάλευρο | νερό και λίγο αλάτι

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα χορταρικά, τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια σε μικρά κομμάτια. Τα αλατίζετε και τα στίβετε για να μαραθούν. Τα αφήνετε να στραγγίξουν.

2. Λαδώνετε ελαφρά 1 μεγάλο ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα, λαδωμένα και αυτά ανάμεσα τους. Ανακατεύετε σε λεκάνη τα χορταρικά με το ελαιόλαδο, τα τυριά,τα αυγά
και αλατοπιπερώνετε.

3. Ετοιμάζετε έναν πηχτό χυλό (κουρκούτι) με το καλαμποκάλευρο, το νερό και το αλάτι και τον απλώνετε επάνω από τα χόρτα.

4. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε την πίτα για 45′-50′.
Την σερβίρετε ζεστή ή κρύα κομμένη σε κομμάτια.