Πράσινη σαλάτα με κρουτόν και σταφίδες

Γαρνιρισμένη με ξυνομυζήθρα

Υλικά (για μια μεγάλη σαλατιέρα)300 γρ baby σπανάκι, φρέσκο και τρυφερό200 γρ baby ρόκα300 γρ αντίδια φρέσκα1 λόλα ρόσα5 κρεμμυδάκια φρέσκα και ψιλοκομμένα1 φλ τσ άνηθο ψιλοκομμένο2 κ σ σταφίδες ξανθές4 φέτες ψωμί του τοστ2 κ σ φρέσκο βούτυρο1 αχλάδι κομμένο σε λεπτές φέτες150 γρ ξινομυζήθρα ΚρήτηςΥλικά για το ντρέσινγκ1 φλ τσ ελαιόλαδο1 κ γλ ξύσμα λεμονιού1 κ σ μέλι2 κ σ καλό κρασόξιδοαλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής1.    Πλένετε καλά τα πράσινα λαχανικά σας. Αφαιρείτε από τα αντίδια τα σκληρά κομμάτια και ψιλοκόβετε τα τρυφερά φύλλα. Τα βάζετε όλα σε μεγάλη βαθειά σαλατιέρα και ρίχνετε από πάνω τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και ανακατεύετε καλά.2.    Ετοιμάζετε τα κρουτόν: αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του τοστ και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Σε μικρό τηγάνι, λιώνετε 2 κ σ φρέσκο βούτυρο, βάζετε μέσα τα κυβάκια του ψωμιού και τα ψήνετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.3.    Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και κάνετε μια ομοιογενή σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε τα σαλατικά και ρίχνετε τα κρουτόν, αναδεύοντας ελαφρά για να πάνε παντού. Σκορπάτε από πάνω τις σταφίδες και τις φέτες αχλαδιού.4.    Περιχύνετε με το ντρέσινγκ τη στιγμή που είναι να την σερβίρετε και τοποθετείτε επάνω στη σαλάτα τη ξινομυζήθρα χωρισμένη σε μικρές κουταλιές.