Πουτίγκα Χριστουγέννων

Από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
50 γρ μαγειρικό λίπος
50 γρ μαύρες σταφίδες
50 γρ ξανθές σταφίδες
25 γρ αλεύρι γοχ
25 γρ κόντιτα
25 γρ αποξηραμένα φραγκοστάφυλα
50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του λικέρ, γάλα
50 γρ γαλέτα
15 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
1 αυγό
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1/4 φλ καφέ μπράντι
λίγο αλάτι, 1/4 κ γλ μοσχοκάρυδο και 1/4 κ γλ κανελογαρύφαλα

Τρόπος παρασκευής
1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνετε σε δροσερό μέρος, σκεπασμένα με μεμβράνη για 1 περίπου εβδομάδα. Έπειτα βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη ειδική φόρμα της πουτίγκας
την σκεπάζετε με βουτυρωμένο λαδόχαρτο, την τυλίγετε σε ένα πανί και την βράζετε στον ατμό για 3 περίπου ώρες.
2. Όταν ψηθεί, την αφήνετε σε δροσερό μέρος και προτού την σερβίρετε την ξαναζεσταίνετε στον ατμό για 1 1/2 ώρα.
3. Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή μαζί με βούτυρο και μπράντι.