Επανήλθε σήμερα, για μία ακόμη ραδιοφωνική χρονιά, στην πρωινή ζώνη του Fly, η κυρία Μαίρη Παναγάκου, η οποία ξεκίνησε τη νέα σεζόν με μια μοναδική συνταγή για πάστα φλόρα. Απολαύστε τη!
Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό φρ. πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ γλ, κοφτό, μαγειρική σόδα
3 κ σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
750 γρ κόκκινη φαρίνα
1 κ γλ κανέλα ή μοσχοκάρυδο ή γαρύφαλλο (προαιρετικά)
3 κ σ καβουρντισμένο και τριμμένο αμύγδαλο
1 ποτήρι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε στο μίξερ το ηλιέλαιο μα τη ζάχαρη και προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού που έχετε διαλύσει την σόδα και το ξύσμα. Να χαμηλώσετε την ταχύτητα όσο ρίχνετε τον χυμό με τη σόδα, για να μην σας πιτσιλίσει τον χώρο.
2. Προσθέτετε το κονιάκ και αργά αργά το αλεύρι, που αν θέλετε μπορείτε να αναμείξετε κανέλα, γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο.
3. Αλείφετε με ηλιέλαιο το ταψί σας και τα χέρια σας. Παίρνετε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνετε, πατώντας με τα χέρια σας, μέσα στο ταψί και το μέσον του τοιχώματος.
4. Με κουτάλι απλώνετε την μαρμελάδα, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και πασπαλίζετε το καβουρντισμένο και τριμμένο αμύγδαλο.
5. Με τη ζύμη που σας έμεινε πλάθετε κορδόνια και τα απλώνετε στην πάστα Φλόρα, ώστε να δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό καφασωτό.