Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ομόφωνα ένοχος και χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν, κρίθηκε από το δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Το πολύκροτο σίριαλ που συγκλόνισε το πανελλήνιο ολοκληρώθηκε σήμερα με την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως.

Μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών το δικαστήριο κήρυξε τον 34χρονο πιλότο ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωσης ζώου συντροφιάς, καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδής καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο με την απόφασή του απέρριψε κάθε ισχυρισμό του πιλότου περί βρασμού ψυχικής οργής.

Η υπεράσπιση αιτήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικών λόγω του σύννομου βίου (καθαρό μητρώο) και την καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της κράτησής του και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου και για τα ελαφρυντικά.

Η εισήγηση της εισαγγελέως

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ζητώντας την ενοχή του για τη δολοφονία της Καρολάιν.

«Τα γεγονότα είναι αυταπόδεικτα, εκκωφαντικά»: Με αυτή την έκφραση ξεκίνησε την τοποθέτηση της τονίζοντας ότι διετέλεσε το έγκλημα με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως είπε, ψάχνει ακόμα να βρει την αιτία που ο κατηγορούμενος σκότωσε τη σύζυγό του εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είχε δόλο, καθώς τη στιγμή της δολοφονίας ενώ θα μπορούσε να κάνει πίσω, δεν έκανε ούτε στιγμή, αλλά σταμάτησε μόνο όταν η Καρολάιν ήταν νεκρή.

Στο σημείο αυτό επικαλέστηκε την ιατροδικαστική έκθεση που περιγράφει πώς ξεψύχησε η 20χρονη .

«Με όλο το σεβασμό στον κατηγορούμενο, όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν αν έχει επαφή με την πραγματικότητα, πώς το έχει μέσα στο κεφάλι του. Εγώ διατυπώνω την σκέψη ότι ο φόνος έγινε δια ασήμαντη αφορμή», τόνισε η εισαγγελέας υπογραμμίζοντας ότι «καταλύει κατά την γνώμη μου το εν βρασμώ ψυχής».

Επισήμανε δε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν έχει την αίσθηση της συντριβής και ότι ήταν σε ηρεμή ψυχική κατάσταση με δόλο να συγκαλύψει το έγκλημα.

Παράλληλα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι «έχει πολύ ενδιαφέρον το πως ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στο έγκλημα, ενώ έχει πολύ υψηλό νοητικό επίπεδο υποβάθμιζε διαρκώς το έγκλημα που έπραξε».

«Έχει την ανάγκη να είναι ο κυρίαρχος των πραγμάτων, όλα περιστρέφονται γύρω από το εγώ του», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων.

«Έφτιαξε ένα σκηνικό. Άσκησε αδιακαιολογητη βία προκειμένου να μας πείσει ότι οι ληστές τα προκάλεσαν. Δεν είχε όμως καταλάβει ότι τα ψηφιακά αρχεία θα έλεγαν την αλήθεια με ακρίβεια δευτερολέπτου….Προτείνω να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κακοποίηση ζώου με ποινή ισόβιας κάθειρξης με όσα προβλέπονται από το νόμο», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός από όλη τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου που ομολόγησε το έγκλημα του, απουσιάζει το στοιχείο της συντριβής. «Εχω μια εικόνα ανθρώπου με λεπτές συγκινησιακές αντιδράσεις, αλλά όχι ενός ανθρώπου με συντριβή. Έχει επίγνωση της σκληρότητάς του…Θα περίμενα ο κατηγορούμενος να αναλάβει την ευθύνη όσων έγιναν και να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η τιμωρία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης δικαιοσύνης, προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ζήτησε συγνώμη» είπε στο κλείσιμο της αγόρευσής της.

Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων, το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να συσκεφθεί και να εκδώσει απόφαση.