Ομελέτα με άγρια σ(φ)παράγγια και σίγκλινο

Μία ακόμη συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
6 αυγά
2 κ σ γάλα
200 γρ άγρια σ(φ)παράγγια
150 γρ σίγκλινο βρασμένο και ψιλοκομμένο
100 γρ τυρί χωριάτικο
2 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6 κ σ ελαιόλαδο
πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1.    Κόβετε το τρυφερό μέρος από τα σφαράγγια και τα ζεματάτε σε βραστό νερό. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το λάδι να ζεσταθεί καλά.
2.    Σε μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και προσθέτετε το τυρί θρυμματισμένο, το σίγκλινο, τα κρεμμυδάκια και τέλος τα σφαράγγια. Δεν χρειάζεται αλάτι γιατί το σίγκλινο και
το χωριάτικο τυρί (σφέλα) είναι αρκετά αλμυρά.
3.    Μόλις το λάδι είναι έτοιμο, αδειάζετε την ομελέτα στο τηγάνι και το γυρίζετε γύρω γύρω για να απλωθεί παντού. Με ξύλινη σπάτουλα κάνετε μικρές χαρακιές στην ομελέτα,
για να ψηθεί καλά.
4.    Με τη βοήθεια καπακιού κατσαρόλας ή μεγάλο πιάτο φαγητού, αναποδογυρίζετε την ομελέτα και την ψήνετε για λίγα ακόμα λεπτά μέχρι να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
5.    Σερβίρετε ζεστή την ομελέτα με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και καλό κόκκινο κρασί.