Ο Χρήστος Βέργαδος στον FLY, λίγο πριν το 6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού στη Βαμβακού

Ας πάμε λίγα χρόνια πίσω … 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού, στη Βαμβακού, το 2013, ο Χρήστος Βέργαδος καταφθάνει με επιτελείο μαθητών του από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και δίνει το δικό του στίγμα στην πρώτη προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέα Ζωή. 5 χρόνια μετά, πιο ώριμος κι επιτυχημένος από ποτέ, ο γνωστός pastry chef έρχεται αυτή την Κυριακή, μαζί με τον Πάνο Ιωαννίδη, στο 6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού στη Βαμβακού! Σήμερα, μίλησε στην πρωινή ζώνη του FLY, για τη Γιορτή στον Πάρνωνα, την πορεία του, το βιβλίο του και φυσικά τη ζαχαροπλαστική!

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Βέργαδος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη, όπου η οικογένεια του διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ζαχαροπλαστείο, από το οποίο ξεκίνησε και ο ίδιος. Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή για δύο χρόνια, κατά τα οποία διακρίθηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία στο E.N.S.P (Ecole Nationale Superieure de la Patisserie). Τον Φεβρουάριο του 2009 παρουσίασε στην έκθεση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ το Sweet Fashion by C. Vergados, την πρώτη ολοκληρωμένη επίδειξη μόδας με ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασμένα από υλικά ζαχαροπλαστικής. Ακολουθεί το Sweet Fashion 2 by C. Vergados τον Φεβρουάριο του 2011, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα από την προβολή του σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Αξίζει να αναφερθεί ότι δουλειά του παρουσιάστηκε και στο κρατικό κανάλι της Γαλλίας TF2. Ακολουθεί μια συνεργασία παρουσίασης συνταγών για γλυκά στις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές εκπομπές και παράλληλα συνεργάζεται με περιοδικό γαστρονομίας της εφημερίδας Έθνος. Το 2012 αναλαμβάνει pastry chef στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin του Francois Gagnaire στη νότια Γαλλία. Το 2013 το Sweet Fashion by C. Vergados ταξίδεψε στο Μόντρεαλ του Καναδά, κερδίζοντας για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις. Είναι pastry chef και δημιουργός του μενού των γλυκών σε κορυφαία εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, και τεχνικός σύμβουλος ζαχαροπλαστικής μεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Γνωρίζοντας την αξία της σωστής κατάρτισης, αποφάσισε να μεταδώσει τις γνώσεις του σε μαθητές, κι έτσι τα δεκατρία τελευταία χρόνια διδάσκει ζαχαροπλαστική στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ.