Ο Μητσοτάκης πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο

Πρόσκληση Πελόζι για τις 17 Μαΐου

Πρόσκληση στον Πρωθυπουργό να μιλήσει στο Κογκρέσο την Τρίτη 17 Μαΐου απεύθυνε η Νάνσι Πελόζι, μια μέρα μετά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο.

«Η πρόσκληση που απηύθυνε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στον Πρωθυπουργό να μιλήσει στο Κογκρέσο την Τρίτη 17 Μαΐου, μια μέρα μετά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δείχνει τον ενισχυμένο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και την αναγνώριση του υψηλού κύρους του Κυριάκου Μητσοτάκη διεθνώς» τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Να σημειωθεί, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές, ότι πρόσκληση για τέτοιου είδους ομιλία απευθύνεται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις σε ξένους ηγέτες. Επίσης το γεγονός ότι η επίσκεψη, αλλά και η ομιλία, πραγματοποιείται σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία διεθνώς, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο τη σημασία τους και στέλνει πολλαπλά μηνύματα.

SKAI