Κρητικός | Επίσκεψη Διδασκάλου στη Σπάρτη

Βαλτάκι, Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, Μονεμβασία, Μυστράς, έργα στη Σπάρτη σε πρώτο πλάνο

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Προέδρου του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Διδασκάλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο, Παρασκευή και Σάββατο 29-30 Απριλίου 2022, στη Λακωνία.

Ο κ. Διδασκάλου έρχεται για να ενημερωθεί για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Το πρόγραμμα του κ. Διδασκάλου περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σημαντικά και κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τις τοπικές κοινωνίες είναι:

1. Έργα αρμοδιότητας ΔΕΥΑ Σπάρτης (οδός Κύπρου)

2. Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο περιοχής Βαλτακίου Δήμου Ευρώτα

3. Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

4. Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά

5. Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης

6. Ιερός Ναός Ελκομένου Χριστού στη Μονεμβασία

7. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στη Μονεμβασία-Τείχη

8. Συνάντηση με Εφορεία Αρχαιοτήτων και Φορείς

Ο κ. Κρητικός με αφορμή την επίσκεψη του κ. Διδασκάλου δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η επίσκεψη αυτή, καθώς ζητήματα τα οποία απασχολούν πολλούς συμπολίτες μας, τις δημοτικές αρχές και τους πολιτιστικούς συλλόγους θα προωθηθούν και θα βρουν λύσεις. Θα ήθελα να τονίσω πέραν όλων των άλλων ζητημάτων την θετική εξέλιξη που σχετίζεται με το Βαλτάκι και την αναθεώρηση της αρχαιολογικής ζώνης της περιοχής. Από τον Μάιο του 2021 κάνω συνεχείς παρεμβάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού για να γίνει λεπτομερής έλεγχος μέσω τομών της ποσότητας και της ποιότητας των δυνητικών αρχαιολογικών ευρημάτων, έτσι ώστε να δοθεί μία οριστική απάντηση στους ιδιοκτήτες της περιοχής για το αν έχουν ή όχι τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Το ζήτημα αυτό το έθεσα και στον Πρωθυπουργό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.»