O Λεωνίδας Γρηγοράκος στον FLY FM 89.7

Στον αέρα του FLY FM 89,7 μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κύριος Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος σχολίασε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Αρχικά, αναφορικά με την κινητικότητα, ο κύριος Γρηγοράκος τόνισε ότι πρέπει να γίνει σταθερή αξία στη διοίκηση, καθώς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει να θεωρούνται υπάλληλοι του κράτους και όχι μίας συγκεκριμένης υπηρεσίας. Μάλιστα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε στον FLY ότι η κινητικότητα δεν πρέπει να θεωρείται τιμωρητική πράξη.

Ακολούθως, ο κύριος Γρηγοράκος αναφέρθηκε και στο θεσμό των σχολικών φυλάκων, αναφέροντας ότι έχει πάντα την πόρτα του ανοιχτή, το θέμα όμως αφορά πλέον την αξιολόγηση των σχολικών φυλάκων βάσει μορίων, τα οποία για διάφορους λόγους, όπως τόνισε, είναι λίγα. Συγχρόνως, δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει τη σκληρότητα του μέτρου της διαθεσιμότητάς τους.

Σχετικά με την απόφαση να μην αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ο κύριος Γρηγοράκος υποστήριξε μιλώντας στον FLY FM 89.7 ότι δεν υπάρχει διαφωνία με τον υπουργό, κύριο Μιχελάκη. Επί τούτου, πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε το νόμο στα πλαίσια ποιότητας της δημοκρατίας, αλλά ο ίδιος, ως υπουργός, όφειλε να έχει θέσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα,
Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι ο νόμος έπρεπε να αλλάξει, μιας και αυτό ζητούσε η κοινή γνώμη, αλλά τα θεσμοθετημένα όργανα αποφάσισαν το αντίθετο.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι το θέμα έχει κλείσει και δεν θα τεθεί ξανά εντός του 2014, υπογράμμισε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν άλλες περικοπές και τόνισε ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για να βγει η χώρα από την κρίση. Παράλληλα, σχολιάζοντας την άποψη του Γ.Στουρνάρα ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται, ο κύριος Γρηγοράκος δήλωσε ότι ο υπουργός έχει την άποψη του, αλλά ο κόσμος έχει άλλη άποψη …

Ακολούθως, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διερωτήθηκε στον αέρα του FLY “εάν δεν υπήρχε το πρόγραμμα που εφαρμόζεται τώρα, τι θα υπήρχε”, χαρακτήρισε απάτη και ιστορία χλιδής τα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι και ο ίδιος είχε παρασυρθεί, τόνισε όμως ότι η πραγματικότητα είναι σκληρή, κυρίως για όσους διαχειρίστηκαν τα πολιτικά δεδομένα της χώρας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι κάποιοι θυσίασαν το μέλλον τους για τη σωτηρία της χώρας και ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ υπέστη στρατηγική ήττα!

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο κύριος Γρηγοράκος χαρακτήρισε πολυτέλεια τη συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την άποψη ότι το λαό τον ενδιαφέρει να κυβερνηθεί σωστά και χαρακτήρισε αδιέξοδη την πολιτική των γλυκών λόγων και λαϊκισμού. Επιπροσθέτως, σε σχετική ερώτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έβαλε τέλος στα σενάρια πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Τέλος, σχετικά με το χώρο της υγείας, ο κύριος Γρηγοράκος ανέφερε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα είναι αγοραστής υπηρεσιών Υγείας, ενώ για τα νοσοκομεία της Λακωνίας αποκάλυψε ότι στο μεν Νοσοκομείο της Σπάρτης θα υπάρχει μετακίνηση γιατρών, για να καλυφθούν τα κενά, το δε Νοσοκομείο Μολάων θα παραμείνει στην ίδια δομή και θα στελεχωθεί περεταίρω.

{youtube}lFrQfcfuf5k{/youtube}