Νεοκλής Κρητικός: “Θα είμαι δίπλα στα ΑμΕΑ”

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία κι αποτελεί μια παραπάνω ευκαιρία ευαισθητοποίησης, στρέφοντας την προσοχή μας στα δικαιώματά τους, στις δυνατότητές τους και στον αγώνα τους για ίσες ευκαιρίες.

Η βελτίωση κι η επέκταση δράσεων για την ισότιμη πρόσβαση σε υποδομές, αγαθά και υπηρεσίες των Α.μ.Ε.Α αποτελεί μια από τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Προσωπικά θα είμαι πάντα δίπλα τους, θ’ ακούω με προσοχή τα αιτήματά τους και θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε να εξασφαλίζεται η αυτονομία τους αλλά και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα άτομα με αναπηρία μάς εμπνέουν και κερδίζουν καθημερινά τον σεβασμό μας για τις κατακτήσεις τους. Με πείσμα και δύναμη ψυχής διαπρέπουν σε όλους τους τομείς, στις τέχνες, στον αθλητισμό, στις επιστήμες, στο δημόσιο βίο. Ο καθένας μας ας μην επικεντρώνεται στην αναπηρία τους αλλά στις ικανότητές τους.

Πρέπει να εγκαταλείψουμε την φιλανθρωπική προσέγγιση και να υιοθετήσουμε την ανθρωποκεντρική. Να φύγουμε από τον συμπονετικό λαϊκισμό και να διαμορφώσουμε πραγματικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις ανεμπόδιστης άσκησης των δικαιωμάτων τους.

Ας προστατεύσουμε μ’ αυτόν τον τρόπο την κοινωνική αξιοπρέπεια όλων μας. Η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία αποτελεί τον δείκτη του πολιτισμού μας.