ΟΠΑΠ | Στις 50 κορυφαίες ακαδημίες της χώρας ο Λακωνικός

Μία σημαντική διάκριση, αλλά και επιβράβευση της προσπάθειας που κάνει ο Λακωνικός, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, αποτελεί η ένταξη των ακαδημιών του Σωματείου στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ».

Ειδικότερα, ο Α.Σ. Λακωνικός, ύστερα από πλήρη φάκελο που κατέθεσε, στο πλαίσιο σχετικής αξιολόγησης,  επελέγη στις 50 κορυφαίες Ακαδημίες της χώρας, μεταξύ πολυάριθμων άλλων αξιόλογων ακαδημιών καλαθοσφαίρισης.

Η διαδικασία της επιλογής βασίστηκε τόσο σε ποιοτικά αλλά και ποσοτικά κριτήρια και κάπως έτσι ο ΟΠΑΠ δημιούργησε μία ιδιαίτερα δυναμική ομάδα 50 ακαδημιών, οι οποίες θα έχουν πρόσβαση σε μοναδικά προνόμια που θα τις βοηθήσουν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών.

Μάλιστα, σήμερα, πραγματοποιήθηκε στο Markopoulo Park συνέντευξη τύπου, στην οποία ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες του προγράμματος.

Λίγα λόγια για τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα, μέσα από την οποία στηρίζονται πολυάριθμες ερασιτεχνικές ακαδημίες της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, τα επιλεγμένα σωματεία απολαμβάνουν τα προνόμια της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης στο πλαίσιο όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ακαδημίας τους, καθώς και αθλητικού εξοπλισμού για τις προπονήσεις τους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος υποστηρίζεται η τεχνική κατάρτιση των 500 προπονητών των Ακαδημιών, μέσα από την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, διοργανώνονται μεγάλες αθλητικές γιορτές, τα Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών, σε πολλές πόλεις της χώρας, οι οποίες είναι αφιερωμένες στις 4 μεγάλες αξίες του αθλητισμού, το ευ αγωνίζεσθαι, την ομαδικότητα, την αφοσίωση και το σεβασμό.

Τέλος, οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, βρίσκονται στο πλευρό γονέων και κηδεμόνων με επιστημονική ομάδα που παρέχει συμβουλές σε ψυχολογικό, παιδιατρικό αλλά και διατροφικό επίπεδο.