ΝΔ: Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις εξελίξεις στην επικαιρότητα

Α. Για τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα

Είναι λυπηρό ότι ο κ. Τσίπρας ακόμη και σήμερα αρνείται να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες τον εξανάγκασαν να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Γι αυτό άλλωστε και επανέλαβε τα ίδια ψέματα που αποδοκιμάστηκαν στις κάλπες, χωρίς να συνειδητοποιεί την καταστροφή που προκάλεσε στους πολίτες και τους θεσμούς της χώρας. Οι Έλληνες έχουν ήδη ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα. Εκείνος θα το αντιληφθεί το βράδυ της 7ης Ιουλίου.

Είναι προφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει οικοδομήσει ολόκληρη τη στρατηγική του πάνω στη διασπορά ψεμάτων και κατασκευασμένων ειδήσεων (fake news). Και ο κ. Τσίπρας υπηρετεί ακριβώς αυτή την καμπάνια. Ίσως επειδή νομίζει ότι έχει την ικανότητα να παραπλανά τους πολίτες, βγαίνει μπροστά για να «πουλήσει» τη νέα πραμάτεια των ψεμάτων. Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας και αυτό είναι το μόνο που ξέρει να κάνει. Το πρόβλημα, όμως, για τον ίδιο και το ευτύχημα για τη χώρα είναι ότι έχουν μεσολαβήσει οι Ευρωεκλογές. Διότι οι Έλληνες πολίτες έχουν καταδικάσει αυτές της πρακτικές στην κάλπη οδηγώντας τη χώρα σε εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Παρ’ ότι η ίδια η κάλπη έδειξε ότι υπάρχουν όρια στην προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι δεν έλαβε το μήνυμα των Ελλήνων. Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή του στη διαστρέβλωση και την παραποίηση της πραγματικότητας. Χθες το βράδυ λοιπόν ο απερχόμενος πρωθυπουργός παρουσίασε σε ζωντανή μετάδοση στους πολίτες το τελευταίο κατασκεύασμα της μονταζιέρας του Μαξίμου. Παρότι έχει ήδη αποδειχθεί -ακόμη και από την πιστοποιημένη από το Facebook σελίδα για τον εντοπισμό fake news- ότι δεν ισχύει, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου, η «Αυγή» και πρώτος απ΄ όλους ο κ. Τσίπρας συνεχίζουν να διακινούν την ψεύτικη είδηση ότι δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ισοπεδώσει ως οδοστρωτήρας τα εργασιακά δικαιώματα επειδή έχει κρυφό σχέδιο να καταδικάσει τους Έλληνες σε 7ήμερη εργασία!

Β. Για Novartis

Είναι η δεύτερη φορά που δικαστικός λειτουργός φωτογραφίζει στέλεχος της κυβέρνησης για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης με σκοπό τη δίωξη πολιτικών της αντιπάλων. Η πρώτη έγινε από την κυρία Ράικου η οποία είχε αποκαλέσει ένα συγκεκριμένο Υπουργό «Ρασπούτιν». Με λίγα λόγια επιβεβαιώνεται ότι στην υπόθεση της Novartis στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της. Η Ν.Δ. θεωρεί αυτονόητο ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια.

Γ. Απαντήσεις στις νέες υποσχέσεις Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας «ξέχασε» να εξασφαλίσει την πρόσβαση των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε. Με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μένουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Και επειδή οι Έλληνες δεν ξεχνούν, γνωρίζουν βέβαια ότι είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που από το Σεπτέμβριο 2016 στη Δ.Ε.Θ. δεσμεύθηκαν ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Για να εξασφαλιστεί μάλιστα θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα θεσμοθετηθεί η χορήγηση σχετικού «κουπονιού» (voucher) ύψους 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες, για όλα τα παιδιά που δεν καλύπτονται από τους δημοτικούς σταθμούς και το ΕΣΠΑ. Εκτός αυτού, οι πολίτες ξέρουν ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το δημογραφικό με ένα πλέγμα κινήτρων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και την αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ο κ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει ότι γονάτισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση και τους πιο αδύναμους με την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, όπως το ΕΚΑΣ. Όσοι υπέφεραν λοιπόν από τους 29 νέους φόρους που έβαλε η κυβέρνηση, δεν τους ξεχνούν επειδή τώρα υπόσχεται να μειώσει κατά 2% τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή. Ξέρουν, ταυτόχρονα, ότι η ΝΔ έχει δεσμευθεί για μείωση των φόρων και εισφορών ως βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής της ΝΔ. Με μια νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα ξεκινά από το 9%, από 22% που είναι σήμερα για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και θα καταλήγει αισθητά χαμηλότερα από το 55% που υφίσταται σήμερα. Με μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Με μείωση του Φ.Π.Α. στο 11% και 22%, από 13% και 24% αντίστοιχα, με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%. Με τη σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης στο 15%, από 20% σήμερα.

Ο κ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης είχε μειωθεί 30% για όλους επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2015 και είχε ψηφισθεί η κατάργησή της από το 2016 (αρθ. 52, ν. 4305/2014). «Ξέχασε» επίσης να πει ότι αυτός τη μονιμοποίησε και την αύξησε (αρθ. 112, ν. 4387/2016). «Ξέχασε», επιπλέον, να πει ότι το 2017 η κυβέρνησή του είχε ψηφίσει την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ (αρθ. 13, ν. 4472/2017)! Αλλά πήρε πίσω την υπογραφή του μόλις την περασμένη Παρασκευή! Ξέρουν ταυτόχρονα ότι στο Πρόγραμμα της Ν.Δ. περιλαμβάνονται δυο ξεκάθαρες δεσμεύσεις: Η σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Ο κ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει ότι είναι η κυβέρνησή του που αύξησε την προκαταβολή φόρου από το 27,5% και 55% στο 100%. Οι Έλληνες ομως τον εχουν πια καταλάβει. Και φυσικά δεν τον πιστεύουν όταν υπόσχεται ότι τώρα που φεύγει, δήθεν θα την μειώσει εκεί που περίπου τη βρήκε. Αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι να πάψουν να έχουν συνέταιρο το Κράτος. Και γι αυτό στρέφονται στη ΝΔ που έχει δεσμευθεί, από τον Σεπτέμβριο του 2016, για μείωση του φόρου στα επιχειρηματικά κέρδη στο 20%, από 28% και του φόρου μερισμάτων στο 5%, από 10% σήμερα.

Ο κ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει ότι η κυβέρνησή του έφερε τη γενιά των 360 ευρώ και εκτίναξε τη μερική και εκ περιτροπής απασχόληση στο 55% των νέων θέσεων εργασίας. «Ξέχασε» να πει ότι ο μέσος μισθός συνέχισε να μειώνεται κάθε χρόνο της θητείας του (-3,5% το 2017). Οι Έλληνες όμως ξέρουν πολύ καλά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώτος είχε δεσμευθεί από τον Μάρτιο του 2018 για την κατάργηση του υποκατώτου μισθού και είχε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αύξησης του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο του ρυθμού αύξησης του Α.Ε.Π. Ξέρουν, επίσης, ότι οι πραγματικοί μισθοί αυξάνονται όταν αναπτύσσεται η οικονομία και γίνονται νέες επενδύσεις. Και νέες επενδύσεις έρχονται μόνο μέσα από μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις και ένα περισσότερο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα Κράτος.

Όλοι οι Έλληνες απορρίπτουν τα ψέματα, τους φόρους, τον φόβο και την ανασφάλεια. Όπως απορρίπτουν και τις ανορθόγραφες και καθυστερημένες αντιγραφές. Εδώ και 3,5 χρόνια, η ΝΔ αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για όλους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ