Μπιφτέκια αρνίσιου κιμά

Μία μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά1 κιλό κιμάς από αρνίσιο μπούτι3 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη3-4 κ σ ελαιόλαδο2 κ σ κύμινο1 φρέσκια ντομάτα λιωμένη (χωρίς φλούδια και σπόρους)αλάτι, πιπέρι και πάπρικα1 αυγό (προαιρετικά)1/2 φλ τσ τριμμένη φρυγανιά1 κ γλ σούμακ (μπαχαρικό που δίνει λεμονάτο άρωμα στο κρέας)Τρόπος παρασκευής

1.    Ζυμώνετε μαζί όλα τα υλικά. Τα αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Πλάθετε μπιφτεκάκια μακρόστενα, όπως τα σουτζουκάκια, αλλά πιο λεπτά. Τα ψήνετε στη σχάρα. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά τα περνάτε σε καλαμάκια.

2.    Σερβίρετε με αραβικές πιτούλες ή πίτες για σουβλάκια, ψιλοκομμένη ντομάτα, μαϊντανό και κρεμμύδι.