Μπάμιες με συναγρίδα

Μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1/2 κιλό μπάμιες
4 φέτες συναγρίδας
5 κ σ ελαιόλαδο
1 ντομάτα ώριμη, λιωμένη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
χυμό από 1/2 λεμόνι, αλάτι θαλασσινό και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

1.    Καθαρίζετε τις μπάμιες και τις σοτάρετε ελαφρά μέσα στο λάδι. Προσθέτετε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, 1 φλυτζανάκι νερό και αφήνετε το φαγητό
να βράσει σε σιγανή φωτιά, με κλειστό το καπάκι.
2.    Μόλις μισοβράσει, τοποθετείτε τις φέτες συναγρίδας ανάμεσα στις μπάμιες και δυναμώνετε λίγο την φωτιά. Αφήνετε το φαγητό στην φωτιά, ξεσκέπαστο και ανακινείτε την κατσαρόλα
τακτικά, για να μην κολλήσει.
3.    Ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε προσεκτικά σε πιατέλα.