Μους σοκολάτας από τη Μαίρη Παναγάκου

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια | 1 κ σ στιγμιαίο καφέ | 5 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου | λίγη βανίλια | 150 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | 2 ασπράδια αυγών | 50 γρ ζάχαρη.

Πως γίνεται
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Διαλύουμε τον καφέ με 3 κ σ νερό, τον προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να γίνουν αφράτοι, ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε τους κρόκους με τη λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε κρέμα σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας ώσπου να αναμιχθούν καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας προσεκτικά τη μους με μια ξύλινη κουτάλα. Παραγεμίζουμε με τη μους μπολ ή ατομικά μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θέλουμε να σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγύ και τριμμένη σοκολάτα