Μητσοτάκης από την Καλαμάτα: Δηλώσεις για το ΕΣΠΑ 2021-2027

Τρεις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών της Καλαμάτας

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων τα τελευταία χρόνια και είναι το πρώτο κράτος-μέλος που έλαβε έγκριση για το νέο ΕΣΠΑ, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καλαμάτα, μιλώντας στο συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Σημείωσε ότι το πρόγραμμα έχει ύψος 26,2 δισ. ευρώ που μαζί με τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, το συνολικό ποσό αγγίζει τα 80 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για μια πηγή αναπτυξιακών κεφαλαίων που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολεμική Ελλάδα, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα, κατέληξε ο πρωθυπουργός, δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο, δεν είμαστε ουραγοί.

Τρεις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών της Καλαμάτας

Τρεις σημαντικές αποφάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών της Καλαμάτας και ευρύτερα της Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο της Μεσσήνης.

Η πρώτη παρέμβαση αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 252 εκατομμυρίων ευρώ. Η διαγωνιστική διαδικασία έχει προχωρήσει ιδιαίτερα και ήδη έχει επιλεγεί προσωρινός ανάδοχος, ενώ η συμβασιοποίηση αναμένεται να γίνει εντός του φθινοπώρου και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός πέντε ετών.

Η δεύτερη αφορά στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», όπως έχει γίνει με πολλά περιφερειακά αεροδρόμια, με σκοπό τη ριζική αναβάθμιση των υποδομών του, ώστε να βελτιωθεί ουσιαστικά η αεροπορική σύνδεση με την περιοχή, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τουριστικής βιομηχανίας.

Η τρίτη παρέμβαση αφορά στην ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του βιολογικού καθαρισμού, ενός σημαντικού έργου κόστους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.