Μένουν λιγότερο αλλά ξοδεύουν τα περισσότερα οι Τούρκοι στην Ελλάδα

Μπορεί να μένουν λιγότερο, αλλά η μέση ημερήσια δαπάνη τους στην Ελλάδα για τους Τούρκους τουρίστες στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη από τους λοιπούς ξένους επισκέπτες της χώρας.

Και πράγματι η Ελλάδα προσελκύει τους «ακριβούς» επισκέπτες από τη γείτονα, αν ληφθεί υπόψη ότι η Μέση Ημερήσια Δαπάνη (ΜΗΔ) των τουριστών από την Τουρκία σε ελληνικούς προορισμούς είναι λίγο χαμηλότερη των 100 ευρώ (!)- για την ακρίβεια στα 97,4 ευρώ- υψηλότερη κατά 41,2% σε σχέση με τα 69 ευρώ που είναι ο μέσος όρος για το σύνολο των επισκεπτών ανά την Ελλάδα, τόσο από τις ευρωπαϊκές αγορές όσο και από τις λοιπές αγορές. Επιπλέον, η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για εξερχόμενα ταξίδια από την Τουρκία.

Με βάση τα στοιχεία από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι αφίξεις από την Τουρκία έχουν καταγράψει μεν άνοδο κατά την τελευταία τριετία, ωστόσο οι διανυκτερεύσεις έχουν μειωθεί, γεγονός το οποίο οφείλεται στη μικρότερη διάρκεια διαμονής. Αντίστοιχα, γι’ αυτό είναι και χαμηλά η Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη, ενώ πολύ υψηλή είναι η Μέση Ημερήσια Δαπάνη.