Μαίρη Παναγάκου: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Μοναδικές συνταγές για τους αναγνώστες του FLYNEWS.GR & και τους ακροατές του FLY 89.7 δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Σούπα βελουτέ με πράσα
Υλικά για 4 άτομα
3 -4 πράσα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
25 γρ βούτυρο
25 γρ αλεύρι
150 ml γάλα
1 κύβο για ζωμό κοτόπουλου
150 γρ τυρί τύπου ροκφόρ + 25 γρ για το γαρνίρισμα
150 ml βερμούτ ή κονιάκ
λίγο μαϊντανό ή άνηθο
αλάτι κααι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα λαχανικά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και περιχύνετε με το γάλα. Προσθέτετε τον κύβο και σιγοβράζετε για 10′.
2. Λιώνετε το ροκφόρ με πιρούνι και προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με το βερμούτ, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τη σούπα και γαρνίρετε με
λίγο τριμμένο ροκφόρ και μαϊντανό ψιλοκομμένο.