Ο «υπάκουος» Δήμος Σπάρτης «χαρατσώνει» τους Δημότες του

Η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με τους σχεδιασμούς και τις εντολές της τρόικας επιδιώκει να επωμισθούν οι πολίτες όλα τα βάρη της κοινωνικής πολιτικής, των έργων υποδομής κοινής ωφέλειας, ποιότητας ζωής τα οποία είναι υποχρέωση της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης προς τους δημότες.

Ο Δήμος Σπάρτης πιστός και υπάκουος σ’ αυτή την γραμμή πολιτικής, αδιαφορώντας για την κατάσταση που τα μνημόνια και η πολιτικές λιτότητας έχουν δημιουργήσει στους πολίτες, αποφάσισε χωρίς καμιά συζήτηση εκτελώντας το έργο αποχέτευσης ΚΛΑΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗ ΑΦΙΣΟΥ αυθαίρετα και περά από κάθε λογική να μετακυλήσει ουσιαστικά «το κόστος κατασκευής» στους δημότες της περιοχής.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 97% από το ΕΣΠΑ, όφειλε λοιπόν ο Δήμος να εξασφαλίσει με την μελέτη και κατασκευή του έργου την δυνατότητα σύνδεσης όλων των κατοίκων της περιοχής με το λιγότερο δυνατό κόστος και με τέλη χρήσης τα ελάχιστα δυνατά.

Κάτι δεν πάει καλά για ένα έργο αποχέτευσης προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ να καλούνται οι κάτοικοι να πληρώσουν περίπου 1.300.000 σαν τέλη σύνδεσης, συν το κόστος σύνδεσης κάθε κατοικίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης θεωρεί ότι οι δημότες δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι συνχρηματοδότες ενός έργου που ο Δήμος έχει την υποχρέωση να εκτέλεση και να λειτουργήσει για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την απαραίτητη χρηματοδότηση του.

Τον καλούμε να σταματήσει αυτόν τον μνημονιακό κατήφορο που τον μετατρέπει σε μακρύ χέρι του Υπουργείου Εσωτερικών επιβαρύνοντας τους δημότες για ότι αποφασίζει να κατασκευάσει.  Το μοντέλο εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας με την συνχρηματοδότηση των πολιτών το υπέδειξε ο Φούχτελ και ο Ραϊχεμπαχ και το αποδέχτηκαν Κυβέρνηση και Υπουργείο Εσωτερικών  με εκτελεστή τους ΟΤΑ για την σωτήρια των τραπεζών και των εργολάβων και το «θάνατο» των πολιτών και τις κοινωνίας.

Καλούμε το δήμο Σπάρτης να σταματήσει αυτό τον μνημονιακό κατήφορο, να σταματήσει να φορτώνει «χαράτσια» στους δημότες του, δηλώνουμε ότι θα είμαστε μπροστάρηδες για να αποτραπεί αυτή η πολιτική.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης