LIVE- Ρέους Φλωριάν ο 1ος αθλητής του 33ου Σπάρταθλον! (video)

ΡΕΟΥΣ ΦΛΩΡΙΑΝ (Γερμανός 32 ετών):Ο 1ος αθλητής του 33ου Σπάρταθλον τερμάτισε σε χρόνο 23 ώρες ,17 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.

ΝΤΑΝ ΛΟΣΟΝ (Άγγλος 49 ετών): O 2ος αθλητής τερμάτισε σε χρόνο 23 ώρες,53 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα.

ΚΙΜ ΧΑΣΕΝ: (Δανός): Ο 3ος αθλητής τερμάτισε σε χρόνο 23 ώρες,54 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

ΚΑΤΑΛΙΝ ΝΑΓΚΙ: (Αμερικάνα 36 ετών): 4η θέση στο φετινό Σπάρταθλον με χρόνο 25 ώρες,7 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα

ΟΛΙΒΕΡ ΛΕΟΥ: Γερμανός): Ο 5ος αθλητής τερμάτισε σε χρόνο 25 ώρες,51 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα.

Δείτε το τερματισμό του Reus Florian:

{youtube}SRAQcTvDXss{/youtube}

Δείτε το τερματισμό του Dan Loson:

{youtube}cefRLOXdXxk{/youtube}

Δείτε το τερματισμό του Κim Xansen:

{youtube}dM0qxdCMvsc{/youtube}

Δείτε το τερματισμό της Καταλιν Νάγκι

{youtube}p0xXW-tFq5Q{/youtube}

Δείτε το τερματισμό του Oliver Leu:

{youtube}slSeZLgC5rs{/youtube}

Στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπως κάθε χρόνο, και με ρεκόρ συμμετοχών δόθηκε στις 7 το πρωί η εκκίνηση στο 33ο Σπάρταθλον. 373 αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες του κόσμου άρχισαν την προσπάθεια τους να καλύψουν την απόσταση των 246χλμ μέχρι τη Σπάρτη και να τερματίσουν στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα.

Οι Σπαρταθλητές καλούνται να τερματίσουν μέσα σε 36 ώρες, δηλαδή στα χρονικά όρια, που παραδοσιακά έχουν μπει με βάση την περιγραφή του Ιστορικού Ηρόδοτου για τον άθλο του Φειδιππίδη το 490 π.χ..

Ο φετινός αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με τη χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Ανάμεσα στους αθλητές, οι Σπαρτιάτες Χρήστος Μασούρας και ο Γιάννης Δημόπουλος.

Η ελληνική συμμετοχή φτάνει τους 65 αθλητές, αλλά εκτός συναγωνισμού και για καλό σκοπό είναι μέσα σε αυτούς και ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης τρέχει με στόχο όχι τον τερματισμό, αλλά να διαδώσει το πολύπλευρο έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα ανοιχτή» και να ευαισθητοποιήσει κόσμο για την οικονομική της ενίσχυση. Για κάθε χιλιόμετρο, που θα διανύει, θα μπαίνουν 15 ευρώ στον «κουμπαρά» της φιλανθρωπικής εταιρείας από τον Σύνδεσμο Σπάρταθλον, ενώ όσοι πολίτες θέλουν μπορούν να συμβάλλουν ακόμα και με το ελάχιστο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της ALPHA BANK 119-00-2002-009134.

Ο FLY για 25η χρονιά δίπλα στο μεγάλο αθλητικό γεγονός! Μείνετε συντονισμένοι στους 89.7 την Παρασκευή και το Σάββατο, για τη ζωντανή περιγραφή του αγώνα! Live μεταδόσεις, τα παραλειπόμενα, οι πρωταγωνιστές και οι κορυφαίες στιγμές του Σπάρταθλον στον FLY 89.7 και την ενημερωτική ιστοσελίδα της Πελοποννήσου www.flynews.gr!

Ακούστε εδώ τις πρώτες συνδέσεις του FLY με το συνεργάτη και πρόεδρο της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, κύριο Γιάννη Γκλέκα, ο οποίος βρέθηκε στην εκκίνηση των αθλητών και μετέφερε το κλίμα!

{youtube}TOBgCitYURw{/youtube}