«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Καυστική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λακωνίας

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Λακωνίας αδιαφορώντας …

για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή της μνημονικής πολιτικής της ΕΕ ΔΝΤ

και του μονοπωλιακού κεφαλαίου στο χώρο της δημόσιας παιδείας, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να φιμώσουν τις αντιδράσεις, να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις τις εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αυτοί που διαλύουν και κλείνουν Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, Πανεπιστήμια μας κουνούν το δάχτυλο, τον Μάιο με την επιστράτευση των καθηγητών παρίσταναν τους Ναπολέοντες, τώρα μετά τις αγωνιστικές αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας καταφεύγουν στην τρομοκρατία, χθες μας θύμιζαν τους νόμους μοιράζοντας φωτοτυπίες σήμερα πιέζουν για μηνύσεις.

Τους θυμίζουμε και εμείς επίσης, ότι για αυτούς που συμμετέχουν στην καταστροφή των Δημόσιων Αγαθών υπάρχουν αυστηρότατοι νόμοι αλλά και η κοινωνική χλεύη

Η αγωνιώδεις προσπάθεια -της ΔΔΕ Λακωνίας- τρομοκράτησης των γονιών και των μαθητών των σχολείων του νομού που είναι υπό κατάληψη, με την άσκηση πίεσης στους συναδέλφους Διευθυντές για υποβολή μηνύσεων στους γονείς των μαθητών των σχολείων που είναι σε κατάληψη αν μη τι άλλο δείχνει τον αυταρχικό τρόπο και την υποκρισία που η μνημονική κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι της προσπαθούν να κρύψουν το αποτέλεσμα της πολιτικής τους στο δημόσιο σχολείο.

Χαιρετίζουμε την εκπαιδευτική και παιδαγωγική στάση των συν/φων Διευθυντών που δεν ενέδωσαν στις πιέσεις της Διευθύντριας. Ο χώρος του δημόσιου σχολείου δεν έχει ανάγκη από αυτού του είδους τις εμπνεύσεις, είναι χώρος διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Ο αυταρχισμός η τρομοκρατία και οι διώξεις ανήκουν σε άλλη εποχή

Αυτές οι ταχτικές της δήθεν αγανάκτησης για τις χαμένες διδακτικές ώρες που προέρχονται από δίκαιους αγώνες που απαιτούν αλλαγή πολιτικής για την κοινωνία και το δημόσιο σχολείο δεν είναι τίποτα μπροστά στις χιλιάδες ώρες που θα χαθούν λόγο της εφαρμογής των επιταγών των τροϊκανών για περικοπές δαπανών, απολύσεις εκπαιδευτικού προσωπικού και άλλων εμποδίων στην μόρφωση των νέων στην πατρίδα μας.

«Φωνάζει λοιπόν ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αντί λοιπόν στο «εδώλιο» να κάθονται αυτοί που από θέσεις ευθύνης καταστρέφουν το μέλλον της νέας γενιάς, σπέρνοντας αγριότητα αμορφωσιά, υποταγή, φτώχεια, που ανοιχτά και απροκάλυπτα στηρίζουν την παραπαιδεία και τους σχολάρχες, απαιτούν να τιμωρήσουν «τους απείθαρχους μαθητές και τους γονείς τους» γιατί δεν συμφωνούν με «το σχολείο κάτεργο» που τους ετοιμάζουν και αγωνίζονται για ένα μέλλον καλύτερο.

Η απάντησή μας είναι μία Αγώνας Δυνατός, Αγώνας Διαρκείας για την Υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας