Αστυνομική Επιχείρηση στη Λακωνία

silipsi_2Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 256 άτομα, εκ των οποίων 144 ημεδαποί και 112 αλλοδαποί, καθώς και σε 223 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 44 άτομα, από τα οποία 21 ήταν ημεδαποί και 23 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ληστεία.
•Ένας ημεδαπός, για ναρκωτικά.
•Ένας αλλοδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Ένας αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν 50 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 4 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών σε οικία, κατάστημα και πρατήριο υγρών καυσίμων, ενώ σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων και το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών, σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, δύο ημεδαπών ΡΟΜΑ και ενός ημεδαπού ΡΟΜΑ, αντίστοιχα.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.