«Ξεπούλημα του εξοπλισμού των βραχέων της ΕΡΤ»

Το πρωί της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου 2013 στις εγκαταστάσεις των βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα,  εμφανίσθηκε εκπρόσωπος εταιρείας που εμπορεύεται μέταλλα, ο οποίος φωτογράφισε τους ιστούς των κεραιοσυστημάτων των βραχέων.

Σε ερώτηση των εργαζομένων της ΕΡΤ που εργάζονταν εκεί, απάντησε ότι η εταιρεία του είναι σε συνεννόηση με  το Υπουργείο Οικονομικών για να  δώσει προσφορά για την αποξήλωση των 39 ιστών των κεραιοσυστημάτων, την απομάκρυνσή τους από το χώρο και την αγορά των μετάλλων ως σκραπ, μετά την καταστροφή των μεταλλικών κατασκευών.

Τα βραχέα άρχισαν  να λειτουργούν το 1938 και  έστελναν τη φωνή της πατρίδας στο αλβανικό μέτωπο. Οι μόνοι που τόλμησαν να τα κλείσουν ήταν οι Ναζί, στη διάρκεια της κατοχής της χώρας μας. Μετά την απελευθέρωση δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να συνδέουν την πατρίδα με τους ναυτικούς μας και την ομογένεια. Η «Φωνή της Ελλάδας» μεταφέρει σε κάθε άκρη της γης την ενημέρωση, ψυχαγωγία, πολιτισμό και την παράδοση από την Ελλάδα, με προγράμματα σε 12 γλώσσες.

Επισημαίνουμε ότι στην Αυλίδα, σε μια έκταση 1160 στρεμμάτων, είναι εγκατεστημένοι 39 μεταλλικοί ιστοί,  ύψους  από 30 έως 100 μέτρα ο καθένας, στους οποίους είναι τοποθετημένα τα κεραιοσυστήματα  των βραχέων που στέλνουν τη «Φωνή της Ελλάδας», την ΕΡΑ5, σε κάθε γωνιά της υφηλίου, σε όλες τις ηπείρους και ωκεανούς.

Α. Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

•    Για ποιο λόγο η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών ξεπουλάει για παλιοσίδερα ένα κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας, τον εξοπλισμό εκπομπής των βραχέων της ΕΡΤ;
•    Αυτή είναι η αξία του εξοπλισμού; Έτσι την εκτιμάει;
•    Πώς θα ενημερώνονται, θα ψυχαγωγούνται και θα μαθαίνουν την ιστορία και τις παραδόσεις της πατρίδας στο μέλλον οι Έλληνες της ομογένειας και οι ναυτικοί μας;
•    Σε ποιο πλαίσιο ζητήθηκαν προσφορές για αποξήλωση κεραιών και ποιοι υπογράφουν τις σχετικές διοικητικές πράξεις, την ίδια στιγμή κατά την οποία εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης των εργαζομένων;  

Β. Υποβάλουμε Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

•    Ζητείται να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο από το οποίο προκύπτουν οι επίσημες και ενυπόγραφες ενέργειες της διοίκησης.

Οι ερωτώντες βουλευτές

 Πετράκος Αθανάσιος

Βούτσης Νικόλαος

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Κωνσταντοπούλου Ζωή

Ουζουνίδου Ευγενία

 
Στρατούλης Δημήτριος