Και πάλι … ανοιχτή επιστολή! Του Χρόνη Πολυχρονίου

Η εμπειρία μου και η προσωπική μου γνώμη λέει πως αυτή τη στιγμή στο Κυπαρίσσι και στο συγκεκριμένο έργο, συντελείται μία μεγάλης έκτασης ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή.Ιδού και οι φωτογραφίες ντοκουμέντο.

¨Όχι τόσο σε ότι αφορά αυτό καθαυτό το έργο στήριξης για την σκοπιμότητα του οποίου λίγο ή πολύ συμφωνούμε. Όσο για την εγκεκριμένη μελέτη του, την εκτέλεσή του έργου από τον εργολάβο και τις διαδικασίες που τηρήθηκαν. Διότι δεν έφτανε ο 12m ύψους τοίχος μπετόν μπροστά στην ακτή που ορθώθηκε (έκτρωμα από μπετόν όπως στα Πούληθρα), αλλά συνεχίζεται το έργο από εκεί και πάνω με στηθαίο εκ μπετόν τουλάχιστον 1.0m ύψος. Πλήρης δηλαδή απόκρυψη της θέας της θάλασσας από τον δρόμο. Χάθηκε να προβλέπει η μελέτη του έργου, ένα καλαίσθητο κάγκελο?? Η Διαχειριστική Αρχή σε επιτόπια αυτοψία της μου απάντησε ότι το έργο ‘εξελίσσεται όπως προβλέπεται αλλά ενδεχόμενα να δεχτεί κάποιες …τροποποιήσεις.’  

Λοιπόν εσείς που είστε στα ‘πράγματα’ και έχετε πρόσβαση στις Υπηρεσίες σας, ελέγξτε επισταμένως το θέμα, πριν είναι πολύ αργά, και ισχυριστείτε μετά ότι δεν το είδατε δεν το ξέρατε. Εγώ περιμένω μία τουλάχιστον υπεύθυνη και ενυπόγραφη απάντηση, έστω με … ανοιχτή επιστολή. Διότι μπορεί να έχω άδικο και είμαι έτοιμος να σας ζητήσω συγνώμη για την …ενόχληση. Αλλά να μας κλείσουν στο Κυπαρίσσι την θέα στη θάλασσα, εγώ και μόνος μου που είμαι, δεν το δέχομαι, τουλάχιστον αδιαμαρτύρητα.

Με παρρησία και χωρίς φόβο και πάθος,
Χρόνης Πολυχρονίου.
Πρώην Περιφερειάρχης.

{gallery}polixronis{/gallery}