«Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην ενημερωτική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 06-08-2013 και ώρα 13.00 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,

με θέμα την σύσταση της Α.Μ.Κ. Εταιρείας υπό την επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου» η οποία δημιουργείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4015, άρθρο 9.

Σκοποί της Εταιρείας είναι:

*Η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των διατροφικών προϊόντων που παράγονται στα διοικητικά όρια της κάθε Περιφέρειας.

*Η παροχή υπηρεσιών τεκμηρίωσης, υποστήριξης και προώθησης των “καλαθιών της περιφέρειας”.

Για την ίδρυση των εταιρειών του άρθρου αυτού μπορεί να συμπράττουν:
α) Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της οικείας κάθε φορά Περιφέρειας.
β) Οι Συλλογικές Αγροτικές Οργανώσεις της Περιφέρειας.
γ) Φορείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού, της εστίασης και των καταναλωτών (νομικά και φυσικά πρόσωπα), που δραστηριοποιούνται στην οικεία Περιφέρεια και στο χώρο των διατροφικών αγροτικών προϊόντων.
δ) Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα, τα οποία εδρεύουν στην οικεία Περιφέρεια ή δραστηριοποιούνται σε γνωστικά και ερευνητικά πεδία σχετικά με το σχετικό κάθε φορά “καλάθι της περιφέρειας”.
 
Η εταιρεία αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και με τον τρόπο αυτό να «θωρακίσει» και να προωθήσει τα αγροδιατροφικά προϊόντα αναπτύσσοντας συνέργειες με την εστίαση και τον τουρισμό καθώς αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του αγροδιατροφικού τομέα της Πελοποννήσου.
 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, θα υποστηρίζει όλους τους εμπλεκόμενους στην προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση των προϊόντων και τη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών που επιθυμούν ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα με συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη