Κώστας Τζιούμης: “Στο πλευρό των επαγγελματιών”

Τηλεδιάσκεψη με το σύλλογο καφεστιατόρων

Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του δημάρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη και του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου καφεστιατόρων Τρίπολης. Από την πλευρά του συλλόγου ετέθησαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, τα οποία οξύνθηκαν περαιτέρω,από την κρίση του κορωνοϊού. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος Τρίπολης από την αρχή της κρίσης, στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες, λαμβάνοντας μία σειρά από μέτρα στήριξής τους,πολλές φορές και μεγαλύτερα από όσα αποφάσιζε η κεντρική κυβέρνηση, όπως πχ η απαλλαγή από δημοτικά τέλη, η απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων,απαλλαγή από ενοίκια για τα δημοτικά ακίνητα κλπ.
Το ίδιο θα πράξει και από εδώ και πέρα.

Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει, όπου είναι δυνατόν, σε παραχώρηση, χωρίς επιπλέον χρέωση, έως και διπλασίου κοινοχρήστου χώρου από αυτό που έχουν έως σήμερα , όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία ,με την προϋπόθεση να μην δημιουργούνται προβλήματα στους άλλους επαγγελματίες και τους πολίτες.

Όπου δεν είναι αυτό δυνατόν θα γίνει μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Θα εξεταστεί επίσης η δυνατότητα οι μειώσεις των τελών να επεκταθούν χρονικά. Συμφωνήθηκε επίσης,να υπάρξει σύντομα μία διευρυμένη συνάντηση με το σύλλογο, με το Επιμελητήριο Αρκαδίας , με τον Τουριστικό οργανισμό και άλλους θεσμικούς φορείς ώστε να προκύψουν συντονισμένες δράσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας και την στήριξη της τοπικής οικονομίας.