Κοτόπιτα δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

1 συσκευασία ζύμη κουρού
1 στήθος κοτόπουλο βραστό ή ψητό
αλάτι και πιπέρι
1 γιαούρτι
4 αυγά
2 κ σ μαϊντανό
1 κ σ δυόσμο
1 μέτριο καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 μικρό κολοκύθι επίσης τριμμένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
2 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γρ φέτα τριμμένη ή διάφορα κίτρινα τυριά
2 κ σ ελαιόλαδο και 1 για το άλειμμα του ταψιού
3 κ σ γάλα
παπαρουνόσπορο

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε το γιαούρτι με τα 3 αυγά και μαδάτε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύοντας. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το 1 αυγό, τις 2 κ σ λάδι και τις 3 κ σ γάλα.
2. Στρώνετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί το 1 φύλλο κουρού και απλώνετε το μείγμα. Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο και κλείνετε καλά στις άκρες.
3. Χτυπάτε το 1 αυγό με τις 2 κ σ λάδι και τις 3 κ σ γάλα και περιχύνετε την επιφάνεια. Πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο για 20′.
Βγάζετε από το φούρνο, χαράζετε την πίτα με κοφτερό μαχαίρι και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 50′. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.