Κοσμοσυρροή στο Ε.Κ.Λ για την ενημέρωση συνταξιούχων

Χαιρετίζουμε τους εκπροσώπους των σωματείων των συνταξιούχων από Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία αλλά και όλους τους άλλους συνταξιούχους συναδέλφους και συναδέλφισσες που γέμισαν το Εργατικό Κέντρο στη Σπάρτη το πρωί της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου, 2019 στη σύσκεψη που κάλεσε (όπως και σε όλη την Ελλάδα) η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που αποτελείται από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ- Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, με σκοπό την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με θέματα που αφορούν στις συντάξεις.

Στη Σπάρτη η σύσκεψη διοργανώθηκε από το Σωματείο ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας και τους Συνταξιούχους του ΟΑΕΕ Σπάρτης (ΤΕΒΕ)
Την ανάγκη «κλιμάκωσης του αγώνα» τόνισε ο Λέανδρος Μάκκας, Αναπληρωτής Γ. Γ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως μέσα στον Φεβρουάριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Παντελής Τάτσης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΑΕ (ΤΕΒΕ), σημείωσε ότι τα σωματεία πρέπει να είναι ενημερωμένα και σε συντονισμό με τις συνομοσπονδίες, ώστε να μεταφέρονται στους συνταξιούχους σωστά οι εξελίξεις. Ζήτησε δε από τους παρευρισκόμενους συνταξιούχους να «ανεβάσουν» τον αγώνα τους γιατί αλλιώς -όπως είπε- «δεν θα πάμε σε καλύτερη φάση».

Τέλος, το κοινό απηύθυνε ερωτήματα προς όλους τους ομιλητές, ενώ στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να γίνουν αιτήσεις και αγωγές για τη διεκδίκηση των αναδρομικών, οι ομιλητές τόνισαν ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και η κυβέρνηση πρέπει να την εφαρμόσει άσχετα αν κάποιος κάνει αίτηση ή όχι.

Αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε για περαιτέρω οργάνωση του αγώνα με συντονισμό δράσης από τα Σωματεία Συνταξιούχων στη Λακωνία για συντονισμό δράσης και κοινές πρωτοβουλίες.