Κολοκυθοκεφτέδες από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά
1/2 κιλό κολοκυθάκια ή κολοκύθα τριμμένα
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
2 ασπράδια
2 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ τσ μαϊντανό και 1/2 φλ τσ δυόσμο, ψιλοκομμένα
2-3 κ σ ελαιόλαδο
αλάτι και λίγο πιπέρι
1 φλ τσ κόκκινη φαρίνα (ή όσο πάρει)
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής
1.    Τρίβετε τα κολοκύθια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τον βάζετε σε σουρωτήρι αφού τον αλατίσετε ελαφρά για να βγάλει όλα τα νερά του.
2.    Χτυπάτε τα ασπράδια και αναμειγνύετε  μέσα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Προσθέτετε τα στραγγισμένα κολοκύθια, ανακατεύετε με κουτάλι και ρίχνετε το αλεύρι. Πρέπει να ρίξετε τόσο αλεύρι, μέχρι να πάρετε έναν παχύρρευστο χυλό.
3.   Βάζετε το καλαμποκέλαιο να ζεσταθεί καλά σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε φριτέζα και ρίχνετε κουταλιές από το χυλό. Γυρίζετε και από την άλλη πλευρά για να χρυσίσουν και τους βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
4.    Τους σερβίρετε ζεστούς και τους συνοδεύετε με δροσερό αρωματικό γιαούρτι
Για τη σος
Υλικά
200 γρ γιούρτι στραγγιστό
1 κ σ μέλι
χυμό από 2 λάϊμ
αλάτι και λίγο λευκό πιπέρι
1 κ σ δυόσμο ψιλοκομμένο