Ανικανότητα, αδιαφορία ή αναισθησία;

Καταγγελία για την περιοχή των Γοράνων

Τον Οκτώβριο του 2019 , κατέρρευσε τμήμα μαντρότοιχου στον κεντρικό δρόμο των Γοράνων , εντός του οικισμού . Στις συνεχόμενες οχλήσεις των κατοίκων προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η απάντηση του ήταν πως αρμόδια είναι η περιφέρεια . Χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληροι μήνες μέχρι τον Μάρτιο του 2020 ώστε να αντιληφθεί ο αντιδήμαρχος ότι η ευθύνη είναι του Δήμου και να στείλει την τεχνική υπηρεσία , η οποία τοποθέτησε πασαλάκια και κόκκινες ταινίες επί του δρόμου προς αποφυγήν ατυχήματος και τα οποία και πήρε ο αέρας τα εξαφάνισε , λίγες εβδομάδες αργότερα . Έκτοτε είχαμε διαβεβαιώσεις ότι από μέρα σε μέρα θα έλθει ο εργολάβος να αποκαταστήσει τον δρόμο . Φθάσαμε στον Ιούλιο 2020 , μετά από τόσους μήνες για να μάθουμε από την οικονομική επιτροπή ότι ψηφίστηκε το έργο και μάλιστα ομόφωνα δηλαδή και από τις παρατάξεις Αργειτάκου και Βαλιώτη , ως κατεπείγον . Το έργο όμως δεν ανατέθηκε εγκαίρως (!) με συνέπεια να παρέλθει το διάστημα του κατεπείγοντος και πολύ πιθανόν θα περάσει ακόμη ένας χρόνος για την εκτέλεση του έργου .

Όλους αυτούς τους μήνες έχει διακοπεί η συγκοινωνία προς Γοράνους και Βασιλική με αποτέλεσμα οι γονείς πρωί και μεσημέρι να μεταφέρουμε τους μαθητές εκτός χωριού για να τους παραλάβει το λεωφορείο .

Υ.Γ : Καλειται ο Δήμαρχος που κατάγεται από το χωριό μας , να μας δώσει σαφή και άμεση απάντηση , ειδάλλως να προβούμε σε έρανο προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία των Γοράνων  και τα οχήματα να διέρχονται με ασφάλεια από το σημείο .

Καταγγελία: Ευστράτιος Κοκκορός – κάτοικος Γοράνων (Στάλθηκε από το email: kokkorosagis@gmail.com)