Κάστανα σοτέ από την Μαίρη Παναγάκου

Μια ακόμη μοναδική συνταγή!

Υλικά
24 κάστανα
4 κ σ βούτυρο φρέσκο
2 κ σ ζάχαρη
1 φλ του καφέ μπράντι

Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τα κάστανα σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζετε σχολαστικά. Αν θέλετε μπορείτε να τα αγοράσετε από τους πλανώδιους καστανάδες, έτοιμα ψημένα.
2. Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το βούτυρο, μέχρι να ζεσταθεί καλά, χωρίς να καπνίσει. Ρίχνετε τα κάστανα και τα σοτάρετε για αρκετή ώρα, μέχρι να γυαλίσουν καλά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη που από την υψηλή θερμοκρασία, θα καραμελώσει.
3. Τα σβήνετε με το μπράντι και τα κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε την γαλοπούλα στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας, κόβετε την κλωστή που την ράψατε, αδειάζετε λίγη από τη γέμιση, στην πιατέλα και γαρνίρετε με πατάτες, τηγανητές ή φούρνου, τα κάστανα και τα κυδώνια. Σε σαλτσιέρα σερβίρετε και τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί. Όταν είναι έτοιμη και τη σερβίρετε με κροκέτες πατάτας και σοταρισμένα κάστανα.