Καρυδένια από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα της συνταγής

Υλικά
8 αυγά
1200 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
2 ποτήρια ζάχαρη
4 βανίλιες
2 φλ του καφέ, ανθόνερο
ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής
1.    Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνετε τις βανίλιες, το σιμιγδάλι, τα καρύδια και το μισό ανθόνερο, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2′-3′. Σκεπάζετε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνετε να “ξεκουραστεί” για 1/2 ώρα.
2.    Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου σας και τα πλάθετε σαν μελομακάρονα ή στρογγυλά. Τα τοποθετείτε στη λαμαρίνα.
3.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και τα ψήνετε για 10′-15′. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Έπειτα τα βρέχετε με ανθόνερο και τα τυλίγετε με άχνη. Μπορείτε να τα βουτήξετε και σε λιωμένη κουβερτούρα.