O Έλληνας που δημιούργησε ιστοσελίδα με στοιχεία για τον κορονοϊό

Ένα ολοκληρωμένο site το οποίο παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία για την πανδημία

Ονομάζομαι Γιώργος Καραμπάσης και είμαι μαθητής στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και μεγάλωσα στη Γλυφάδα.

Όσο βρισκόμουν σε καραντίνα κατασκεύασα ένα ολοκληρωμένο
site https://ncovtrack.com το οποίο παρουσιάζει τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του κορονοϊού ανά χώρα και περιοχή για πολλές χώρες και τώρα αρχές Ιανουαρίου τελειοποίησα έναν πίνακα ελέγχου, με τα στατιστικά στοιχεία των εμβολίων https://ncovtrack.com/vaccine, για όλες τις χώρες που έχουν μπει στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Όλα τα στοιχεία έρχονται από επίσημες ιστοσελίδες των σωμάτων της κυβέρνησης ανά χώρα, όπως στην Ελλάδα είναι ο ΕΟΔΥ και ανανεώνονται καθημερινά αυτόματα. Τις πρώτες 30 μέρες που ανέβασα τον πίνακα ελέγχου για τα εμβόλια, έλαβα πάνω από 9,000 προβολές στην ιστοσελίδα σε σύγκριση με το Δεκέμβρη που έλαβα μόνο περίπου 300. 

Θα σας ενδιέφερε να το ανακοινώνετε 
 στους ακόλουθους σας;

Αναρτώ στατιστικά εμβολίων και κορονοϊού επίσης ανά νομό της Ελλάδας (
https://ncovtrack.com/vaccine/greece/counties) και για άλλες χώρες της Ευρώπης όπως Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και ανά πολιτεία της Αμερικής όπου στην αρχή με καλέσανε να μιλήσω σε ένα κανάλι του Τέξας για την ιστοσελίδα που έφτιαξα όπως και η εφημερίδα του Παλμού της Γλυφάδας, στους οποίους έδωσα συνέντευξη και μίλησα για την ιστοσελίδα που έφτιαξα και τον λόγο που με οδήγησε να την κατασκευάσω. ‘Επειτα, μεγάλες στοσελίδες όπωςin.gr,newspost.gr, tovima.gr, altsantiri.gr, antilalospress.gr,star.gr, pentapostagma.gr, newsbeast.gr κ.α. έχουν μοιραστεί το εγχείρημα μου είτε με καινούριες συνεντεύξεις (όπως με τοstar.gr και  newsbeast.gr) και με αναδημοσιεύσεις. Σας παρέχω όλους τους συνδέσμους ξεχωριστά στο τέλος του αυτού του email και πιστεύω πως θα βοηθούσε ακόμα παραπάνω τους Έλληνες και εσάς αν το μοιράζατε και εσείς στην ιστοσελίδα σας.

Έως τώρα έχω λάβει πάρα πολλά θετικά μηνύματα και σχόλια για την ιστοσελίδα, για το πόσο εύκολο είναι κάποιος να βρει τα πιο πρόσφατα δεδομένα του κορονοϊού αλλά και εμβολίων ανά νομό. Τα θετικά σχόλια δεν τα λαμβάνω μόνο από Έλληνες επισκέπτες, αλλά και από κατοίκους των ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο κτλ. Φυσικά τώρα με όλες τις δημοσιεύσεις, λαμβάνω ακόμα παραπάνω θετικά σχόλια για αυτό το εγχείρημα.

Πιστεύω πως υπάρχει αρκετή ζήτηση για τα δεδομένα και πιστεύω πως η ιστοσελίδα θα βοηθήσει πάρα πολλούς Έλληνες ακόμα να μένουν ενημερωμένοι με τους πιο πρόσφατους αριθμούς στην περιοχή που μένουν, όσο αυτοί οι αριθμοί βρίσκονται σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Με εκτίμηση,
Γιώργος Καραμπάσης