Η καλύτερη συνταγή για παγωτό λεμόνι

Δια Χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά (για 1 κιλό παγωτό)
1 φλ τσ κρέμα γάλακτος
1 φλ τσ γάλα
2/3 φλ τσ ζάχαρη
ξύσμα και χυμό 2 μεγάλων λεμονιών

Τρόπος παρασκευής
1. Σε ένα μπολ με χωρητικότητα 2 λίτρων, αναμειγνύετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη. Ανακατεύετε τα υλικά καλά. Ψήνετε το μείγμα στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία
για 7′, ανακατεύοντας 2 φορές όσο ψήνεται (πρέπει να προσέχετε να ανοίξετε τον φούρνο και να το ανακατέψετε όταν αρχίσει να βράζει και να φουσκώνει, γιατί υπάρχει κίνδυνος να
χυθεί έξω από το μπολ). Βγάζετε το μείγμα από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
2. Προσθέτετε στο μείγμα το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος που σκεπάζει καλά και το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
3. Το βγάζετε από την κατάψυξη, το ανακατεύετε και το αφήνετε να παγώσει για 12 ώρες περίπου. Πριν να το σερβίρετε, το αφήνετε στην συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα και το
γαρνίρετε με φυλλαράκια δυόσμου και μαρμελάδα με φρούτα του δάσους.