Γλυκόπιτα με γιαούρτι από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμη μοναδική συνταγή

Υλικά
8 αυγά
2 ποτήρια ηλιέλαιο
3 ποτήρια ζάχαρη
40 γρ μπέκιν πάουντερ
400 γρ γιαούρτι
1 κ γλ βανίλια
1 κ σ κανέλλα
1/2 κιλό φύλλα κρούστας

Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
φλούδα λεμονιού
1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη και το σπορέλαιο. Προσθέτετε το γιαούρτι, το μπέκιν, την βανίλια και την κανέλλα.
2. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε ένα ένα τα φύλλα, καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους. Καλύπτετε με την κρέμα που φτιάξατε και ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο,
στους 160ο για 50′-60′.
3. Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι, για 5′ αφού πάρει βράση. Το αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε την ζεστή γλυκόπιτα, μόλις βγει από τον φούρνο.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα, με συνοδία παγωτού.