Καλαμάρια γεμιστά με σπανάκι

Μία ακόμα μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
4 μεγάλα καλαμάρια ή 8 μεσαία
800 γρ σπανάκι φρέσκο
100 γρ κόκκινη και 100 γρ πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρ κρεμμυδάκια
ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
1 σφηνάκι ούζο
80 γρ ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε πολύ καλά τα καλαμάρια και αφαιρείτε τα πλοκάμια και το εσωτερικό κοκκαλάκι. Τα βάζετε για λίγο σε κρύο νερό με αλάτι και 1/2 λεμόνι.
2. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά. Ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο, τις πιπεριές, το σπανάκι και τα φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα γυρνάτε μερικές φορές τα αλατοπιπερώνετε και τα σβήνετε με το ούζο. Αν θέλετε ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα προσθέτετε στη γέμιση.
3. Σε σκεύος φούρνου με καπάκι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκουπίζετε τα καλαμάρια, τα γεμίζετε με το μείγμα του σπανακιού, τα δένετε με οδοντογλυφίδα και τα αραδιάζετε στο σκεύος. Τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού, μοιράζετε από πάνω το ξύσμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180ο, σκεπασμένα για 30′.
4. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15′ ακόμη. Σερβίρονται ζεστά με πράσινη σαλάτα εποχής.