Καλαμάτα: Σοκαριστική μαρτυρία για την τραγωδία στην ταβέρνα

Μια ανείπωτη τραγωδία ζει τις τελευταίες ώρες η Καλαμάτα. Μια τραγωδία που κόστισε τρεις ζωές ανήμερα της ημέρας της Υπαπαντής, μεγάλης γιορτής για την πόλη. Βράδυ Σαββάτου (02.02.2019) και στην ταβέρνα «Διόνυσος» βρίσκονταν πέντε παρέες. Κανείς δεν φανταζόταν τι επρόκειτο να συμβεί μέσα σε λίγα λεπτά

Καλαμάτα: Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας
Τρεις γυναίκες, δυο εργαζόμενες 53 και 46 ετών και η σύζυγος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, 53 ετών, έχασαν τη ζωή τους όταν στην προσπάθεια για αλλαγή της φιάλης υγραερίου, έγινε το κακό. Οι μαρτυρίες αναφέρουν πως οι φλόγες μέσα στην κουζίνα της ταβέρνας έφτασαν μέχρι τα έξι μέρα. Σε κατάσταση απόγνωσης, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, με μια βαριοπούλα προσπάθησε να σπάσει τον τοίχο για να σώσει τις εργαζόμενες και τη σύζυγό του. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να τις σώσει από το θάνατο. Τόσο ο ίδιος όσο και άλλη μια εργαζόμενη στην ταβέρνα, για νεαρή γυναίκα 27 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου όταν (κατά τις πρώτες εκτιμήσεις) φιάλη υγραερίου προκάλεσε ανάφλεξη και φωτιά στην κουζίνα της ταβέρνας, έμοιαζαν με αρχαία τραγωδία. Ένοικος διαμερίσματος πάνω από το μαγαζί μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε τις πρώτες στιγμές. «Έμοιαζε με πόλεμο», λέει.

Όταν προκλήθηκε η φωτιά, αμέσως κατέβηκαν να δουν τι συνέβαινε. «Παναγία μου, τι συμβαίνει» σκέφτηκαν όλοι, όπως λέει σοκαρισμένος ο κάτοικος της περιοχής.«Ακούσαμε ένα υπόκωφο βουητό και έσπασαν τζάμια. Νομίζαμε ότι ήταν σεισμός, ακούσαμε το θόρυβο και κατεβήκαμε γρήγορα κάτω. Υπήρχε λάμψη παντού, ήταν σαν να είμαστε στο μέτωπο, σε πόλεμο, σαν να βλέπαμε σκηνή πολεμικής ταινίας».