Φωτιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση ξέσπασε λίγο πριν από τις 13.00 το μεσημέρι στην Παλαιά Φώκαια, στην ανατολική Αττική.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 12.35 στην περιοχή Θυμάρι και κοντά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις βρίσκονται και επιχειρούν στην περιοχή και συγκεκριμένα 90 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και 4ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
«Δύσκολη κατάσταση» – Απεγκλωβισμοί
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και όχι ενιαίο μέτωπο στην περιοχή. Οπως αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι, κάποια σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται ο αριθμός τους και οι ζημιές που έχουν υποστεί.
Εκκενώσεις δύο οικισμών
Στους κατοίκους δύο οικισμών της περιοχής, σε Θυμάρι και Τουρκολίμανο, έχουν σταλεί ήδη δύο μηνύματα που καλούν να απομακρυνθούν προς Λαγονήσι και Λαύριο, αντιστοίχως.