Ημερίδα Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + KA1 από το 3ο ΓΕΛ Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: «Εκπαιδεύοντας τους πολίτες του 21ου αιώνα στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας κοινότητας», την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και ειδικών με συνάφεια προς το αντικείμενο,  στις δράσεις που υλοποιήθηκαν και αφορούν στο «Εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας και Εσθονίας» και στην «Προώθηση των 4 καινοτόμων δεξιοτήτων της Παιδαγωγικής του 21ου αιώνα: Επικοινωνία, Συνεργασία, Κριτική Σκέψη και Δημιουργικότητα», για πιθανή υιοθέτηση πρακτικών από ιδρύματα τού εξωτερικού που εντυπωσιάζουν με την αποτελεσματικότητά τους, χωρίς αυτό να αναιρεί τις ήδη αποτελεσματικές πρακτικές που εφαρμόζονται από τους Έλληνες εκπαιδευτικούς.

Πολύτιμη θα είναι η συμμετοχή γονέων και κηδεμόνων  ως αναπόσπαστου στοιχείου της αρμονικής συνεργασίας με τη διεύθυνση και τους διδάσκοντες για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η παρουσία μαθητών ως τελικών αποδεκτών των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τις δράσεις αυτές, θα είναι πρωτίστως σημαντική.
Η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Πλαισίου για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση (ΕΚ 2020). Σε μια περίοδο που κάθε φορέας θεωρεί πως η εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγή, προτάσεις και υποδείξεις θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο σε επιλογές που επηρεάζουν το εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+  μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες που θα τους μεταφέρει η σχολική μονάδα που έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήρι με πρακτική εφαρμογή μεθόδων που αναπτύσσουν και καλλιεργούν την επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα στη διδασκαλία.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, πρέπει να συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής κάνοντας click στον σύνδεσμο:
https://tinyurl.com/ulkzmrc

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας και συμμετοχής στο βιωματικό εργαστήρι.

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι οι κ.: Διαμαντής Μανεσιώτης, μαθηματικός, Διευθυντής του 3ου ΓΕ.Λ. Σπάρτης, και οι εκπαιδευτικοί που επιμορφώθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αιμιλία Μπουρίκου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, συντονίστρια του προγράμματος, Κατερίνα Εξωμανίδη, Θεολόγος, υπεύθυνη επικοινωνίας με τους φορείς του προγράμματος, Ασπιώτη Βαρβάρα, Φιλόλογος και Ελένη Διακουμάκου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.