Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση πριν τα Χριστούγεννα για 200.000 νοικοκυριά

Με το σύνθημα «Το μέλλον Αρχίζει Τώρα» έκλεισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο 13ο Συνέδριο ΝΔ και προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση του κοινωνικού μερίσματος.

«Δεν διστάζουμε να ενσωματώσουμε νέες πολιτικές» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν πριν τα Χριστούγεννα έκτακτη ενίσχυση.

Ο πρωθυπουργός συγκεκριμένα δήλωσε το επόμενο διάστημα ακολουθούν:

– Ο εκσυγχρονισμός των ΕΛΤΑ.

– Η εξόφληση οφειλών της ΔΕΗ για τη διάσωσή της.

– Περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Και με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. «Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία», τόνισε.

Εξήγγειλε, επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση και τον προγραμματισμό των διαδηλώσεων, με απόλυτο σεβασμό στα κατοχυρωμένα δικαιώματα. Θα ρυθμίζεται, όπως ανέφερε, η χωροταξία ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες καθώς σημείωσε ότι χθες «κάποιοι λίγοι αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν του πολλούς και να κλείσουν τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας».

Την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός στην αυριανή Σύνοδο, προανήγγειλε επίσης στην καταληκτική ομιλία του.

«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της» είπε και -πρόσθεσε πως «η τακτική των ίσων αποστάσεων δεν ωφελεί». Τόνισε πως η ΕΕ έχει πάρει σαφή θέση όπως και το ΕΛΚ υπέρ της Ελλάδας σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι εργασίες του Συνεδρίου υπηρέτησαν τους στόχους και κατέληξαν σε ένα συνεκτικό κείμενο που αποτελεί οδηγό δράσης, ενώ μίλησε σε ολόκληρη την κοινωνία. «Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα υλικά του χθες» , είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ έκανε αντίστιξη εμμέσως με τη συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα γενικότερα σχέδια και φιλοδοξίες της κυβέρνησης για το μέλλον της χώρας.
Συγκεκριμένα είπε:

«Φιλοδοξούμε, τότε, η εικόνα της Ελλάδας να είναι ακόμη πιο δυναμική κι αισιόδοξη: Η Οικονομία να προχωρεί με ακόμη υψηλότερους ρυθμούς. Καινούργιες επενδύσεις να προσθέτουν νέες θέσεις απασχόλησης με καλύτερες απολαβές, αλλά να αφαιρούν και άλλους φόρους από την πλάτη των Ελλήνων. Το αίσθημα ασφάλειας να κυριαρχεί σε πόλεις και χωριά. Το κράτος να εξυπηρετεί γρήγορα, ψηφιακά και αποτελεσματικά τον πολίτη. Και η νέα γενιά να σπουδάζει, αποκτώντας γνώση και εξειδίκευση. Εφόδια δηλαδή για να χτίσει την καλύτερη ζωή που δικαιούται και της στέρησε η κρίση.»

Πηγή: Skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ