Η Ν.Μ. Μολάων στη «μάχη» κατά της Υπέρτασης

Σημαντικές ενημερωτικές εκδηλώσεις

Η υπέρταση παραμένει ο σημαντικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και θανάτους διεθνώς. Είναι η πρώτη αιτία καρδιαγγειακών νοσημάτων στις αναπτυγμένες χώρες και αποτελεί τον ισχυρότερο παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και έναν από τους ισχυρότερους για στεφανιαία νόσο, έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και άνοια. Στην Ευρώπη περίπου το 50% των θανάτων σε άνδρες και γυναίκες αποδίδονται στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος ΜΜΜ (May Measurement Month) της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης (International Society of Hypertension) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης (ΕΕΥ) διοργανώνει δύο εκδηλώσεις σε Μολάους και Παπαδιάνικα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την υπέρταση και την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του νεοσυσταθέντος Ιατρείου Υπέρτασης στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, η Ν.Μ. Μολάων διοργανώνει τις κάτωθι ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Μέτρησε την πίεσή σου»:

✔️ 18/05/2024, 09:00-14:00 στο κλειστό γυμναστήριο των  Μολάων
✔️ 19/05/2024, 09:00-14:00 στο δημοτικό κατάστημα στα  Παπαδιάνικα.

Στα άτομα που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τα εξής:

1. Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης με πιστοποιημένα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα βραχίονα
2. Καταγραφή φύλου, ηλικίας, ύψους, βάρους
3. Καταγραφή αν υπάρχει διαγνωσμένη υπέρταση και αν χορηγείται θεραπεία
4. Καταγραφή συνυπαρχόντων νοσημάτων.

Σας περιμένουμε στις 18/5/24 στο Κλειστό Γυμναστήριο των Μολάων 09:00-14:00 και στις 19/05/24 στο δημοτικό κατάστημα Παπαδιανίκων 09:00-14:00 να μετρήσουμε την πίεσή σας, να δούμε μαζί τον σωστό τρόπο μέτρησης και να συνομιλήσετε με τους ειδικούς ιατρούς της Ν.Μ. Μολάων.