Γλύκισμα με βερίκοκα

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
3 φέτες έτοιμο ή σπιτικό παντεσπάνι (24Χ12 εκ)
1 κουτί έτοιμο παγωτό βανίλια
4 ακτινίδια
λίγο γάλα ή λικέρ της αρεσκείας σας
Για τη σάλτσα βερίκοκου
500 γρ ώριμα βερίκοκα
1 φάκελλο έτοιμη φυτική σαντιγί
1/2 κ σ ζάχαρη
λίγη κανέλα

Τρόπος παρασκευής
1. Ετοιμάζετε από την προηγούμενη ημέρα το σπιτικό παγωτό βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Την επομένη το αφήνετε να μαλακώσει εκτός ψυγείου.
2. Ξεφλουδίζετε τα 2 ακτινίδια, τα κόβετε σε κομματάκια και τα αναμειγνύετε με το παγωτό. Στρώνετε μια στενόμακρη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε στη βάση της το ένα παντεσπάνι.
3.    Το ραντίζετε με λίγο γάλα ή λικέρ και απλώνετε από πάνω την μισή ποσότητα του παγωτού. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και τελειώνετε με παντεσπάνι. Καλύπτετε το παγωτό με λαδόκολλα και το βάζετε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
4.    Ετοιμάζετε την φυτική σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες. Πλένετε τα βερίκοκα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με τη μισή σαντιγί, τη ζάχαρη και την κανέλα. Βάζετε τον πολτό στο ψυγείο.
5.    Ξεφλουδίζετε τα υπόλοιπα ακτινίδια και τα κόβετε σε φέτες. Ξεφορμάρετε το γλυκό, αφαιρώντας τη λαδόκολλα και γαρνίρετε την επιφάνεια του με τα ακτινίδια. Το περιχύνετε με τη σάλτσα του βερίκοκου και σερβίρετε. Γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί.